menu

неделя, 18 февруари 2018 г.

Десерт " Пролет "






Продукти за тестото:

около 670 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
200 гр. пудра захар
2 ванилии
250 гр. масло от хладилника
6 жълтъка
200 мл. сладкарска сметана

Крем 1:

6 белтъка
6 с.л. пудра захар
3 щипки сол
6 с.л. пудра захар
3 пакетчета кисел от череши или вишни / всяко 58 гр./

Крем 2:

800 мл. прясно мляко
3 пакетчета пудинг ванилия / всяко 40 гр. /
180 гр. меко масло
4 с.л. пудра захар или на вкус

Още:

плодовете на 1 компот от череши / 300 гр. без костилки /
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

В пресято брашно / 600 гр., останалото добавяме при нужда /, добавете бакпулвер, сол, ванилия, пудра захар и нарязано хладно масло на кубчета. Втрийте маслото в брашното до получавана на " трохи ". Добавете жълтъци / предварително отделете белтъци от жълтъци, като разделите белтъците в 3 купички по два белтъка / и течна сметана. Замесете меко тесто, при нужда добавяйте от останалото брашно, но не прекалявайте с брашното. Веднага го разделете на 6 равни части, всяка увийте в стреч фолио и сложете в хладилник за 30 мин.
През това време, сварете пудинг по стандартния начин само , че 3 пакетчета с 800 мл. прясно мляко. След завиране махнете от котлона и покрийте със стреч фолио, директно по повърхността на крема. Оставете да се охлади.
Черешите от компота подсушете  с кухненска хартия, махнете костилката и нарежете на ситно / всяка на 4 части /.

Тава 22-25 см., с хартия на дъното и стените.
Включете фурната на 180 градуса!
Извадете едно парче тесто от хладилника. Разточете на правоъгълна кора 22-25 см.. Прехвърлете го в тавата, с хартия. Не е нужно да е съвсем точно, дооформя се в тавата. С тестото много лесно се работи.Оставете настрани.
Разбийте 2 белтъка с щипка сол и постепенно добавете 2 с.л. пудра захар. След това добавете едно пакетче кисел / суха смес /. Разбъркайте до съединяване на продуктите и полученият крем сипете върху разточеното тесто в тавата, разпределете равномерно. Наредете отгоре парченца череши, на разстояние едно от друго. Разточете второ парче тесто и го прехвърлете върху крема. Печете в загряна фурна, около 25 мин. или до хубав кафеникав цвят. Извадете от тавата заедно с хартията и веднага пригответе втора кора и крем за вторият блат. За по-бързо, разбивайте крема от белтъци, докато печете предходния блат. Така трябва да получите 3 кори с череши.
Охладеният крем-пудинг, смесете с предварително разбито, меко масло с пудра захар.
На поднос сложете една охладена кора. Половината от крема- пудинг, втора кора, останалият крем- пудинг и последната кора. Оставете в хладилник, за една нощ.. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар.

Уникално!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


































Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице