menu

събота, 7 април 2018 г.

Нощни щрудели






Продукти:

600 гр. брашно
100 гр. захар
1 пакетче суха мая
300 мл. прясно мляко
100 гр. свинска мас или меко масло
2 жълтъка
кората на 1 лимон
щипка сол


За плънка:

300 гр. смлени орехи / лешници, смлян мак, фъстъци /
150 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар
около 100 мл. топло прясно мляко

Още:

яйце за намазване
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Приготвяне на плънка- В смлените орехи, добавете пудра захар, настъргана лимонова кора или ванилова захар. Разбъркайте и добавете постепенно прясно мляко, само толкова, колкото да се получи, като гъста каша. Оставете настрани.

В 100 мл. от топлото прясно мляко добавете суха мая и 1 с.л. захар. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете щипка сол, захар, настъргана лимонова кора, свинска мас, жълтъци, шупналата мая. С постепенно добавяне на останалото прясно мляко, замесете меко тесто. Веднага го разделете на 4 топчета, всяко 300 гр. Разточвате правоъгълна кора, 35-25 см. Намажете с част от плънката. Завийте на  руло. По същият начин, направете останалите 3 топчета тесто. Редете ги в тавата на фурната с хартия на дъното, като оставяте разстояние едно от друго. Може, всяко руло да разделяте с хартия за печене. Така приготвени, покривате и оставяте на хладно за през ноща, но не в хладилник.
На сутринта, мажете с леко разбито яйце и печете на 180 градуса до златисто.
След охлаждане поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

















Vanya_Djordjevich

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Zu-zu погачице