menu

Търсене в този блог

четвъртък, 18 април 2019 г.

Пърленка с моцарела






 Продукти:

460-480 гр. брашно
10 гр. прясна мая
200 мл. прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
100 гр. разтопено масло

Още:

40 гр. меко масло + 2 скилидки чесън  / или зелената част на два млади лука / + малко сол
300 гр. моцарела /  кашкавал /

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол, леко разбито яйце, разтопено масло и разтворена мая и захар в прясно мляко. Замесете меко тесто. Оформете топка и я сложете тавата на фурната / в средата / с хартия за печене. Покрийте и оставете 20 мин.
През това време в меко масло добавете пасирани скилидки чесън. Нарежете моцарела на тънки, продълговати парчета.
Тестото разширявате с ръце, на тънка кора / 1 см. /. С много остър нож, правете разрези / 4 см. един от друг /, хоризонтално и вертикално, като не разрязвате до долу и не до края. Покрийте отново за 20 мин.
След това намазвате тестото с маслото. Взимате лъжица и минавате по разрезите, като притискате да усетите дъното на тавата. В тях сложете по парче моцарела. Пърленката печете в незагряна фурна на 200 градуса, до златисто.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





















Vanya_Djordjevich_signature

6 коментара:

  1. Страхотен вкус, днес я направих.

    ОтговорИзтриване
  2. Получи се чудесно!!! Ваня, благодаря за поредната прекрасна и точна рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. Може ли прясната мая да се замени със суха?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Превъзходна рецепта! Много благодаря! Получи се прекрасно!!!

      Изтриване