menu
неделя, 14 февруари 2016 г.
Плуващи банички
Продукти:
500 гр.кори за баница
3 яйца
300 гр.сирене
10 с.л.вряла вода
15 с.л.олио
1 пакетче бакпулвер
сол на вкус /зависи от сиренето/
250 мл.топла вода
Приготвяне:
Сложете в съд на котлона 10 с.л.вода. Оставете да заври.
В съд смесете яйца,натрошено сирене,олио,бакпулвер и сол. Добавете вряла вода и разбъркайте енергично.
Отделете от тази смес 3-4 с.л.,за намазване преди печене.
Отворете корите.
Вземете една кора и я намажете с 2 с.л.от сместа с вряща вода.В/у нея сложете втора кора и нея намажете с 2 с.л.от сместа. Навийте двете кори на руло и оформете на охлюв. Редете в тава
на разстояние една от друга. След като направите и останалите по същия начин в тавата налейте в нея 250 мл.топла вода /без да мокрите баничките от горе/. Оставете ги във водата 30мин.и печете заедно с нея в загрява фурна на 220 градуса 10 мин след,което намалете фурната на 200 градуса и печете до готовност.
Водата при пече се изпарява,а част от нея попиват баничките. Това да не ви притеснява.
Ако корите са ви от по-дебелите навивайте по една,а ако са от по-тънките навивайте по две.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Ако искате да се свържите с мен.
djordjevic.vanya@gmail.com
извор Кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 16/02/2018 - 3 Comments
- 06/10/2015 - 0 Comments
- 18/04/2016 - 0 Comments
Изглеждат прекрасно, предполагам, че са и много вкусни
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за прекрасните рецепти и подробен начин на описание!
ОтговорИзтриванеВсичко предложено от Вас е много вкусно! В момента опитвам рецептата на поничките, дано се справя.
Ваша почитателка!
Марияна Пелтекова
Влагодаря Ви за прекрасните рецепти!
ОтговорИзтриванеНевероятен кулинар сте и аз опитвам постоянно ваши рецепти.Вмомента прявя вашите понички , дано станат сполучливи.Ваша почитателка . Марияна Пелтекова
Днес ги направих тези плуващи банички - прекрасно се получиха! Благодаря ти, Ваня, за хубавата рецепта! Бързо, лесно и вкусно! Много обичам такива рецепти! Очаквам с нетърпение книгата ти - дано и там рецептите са поднесени по същия начин, хубаво описани и онагледени със страхотен снимков материал! Благодаря ти, още веднъж! Твой фен съм!
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Баничките изглеждат чудесни. Като гледам подробното обяснение ми се струва, че се навиват от тясната страна на кората. Според мен това е важно за дебелината на охлювчето.Дали правилно съм Ви разбрала?
ОтговорИзтриванеДа, точно така. Навива се от късата страна на корите.
ИзтриванеБлагодаря Ваня за точната рецепта! Днес я изпълних, резултата е чудесен като за първи път направено. Е, не я докарах чак като твоята, но вкусът си заслужаваше! Още веднъж: благодаря!
ОтговорИзтриванеПрекрасни банички,в най-скоро време ще ги тествам и ще споделя резултата...Никога не съм употребявала бакпулвер в баница ,каква е целта му,а в твоите баница е много употребяван ,както и водата.Ще те моля малко повече инфо ,какво е предимството им.Сайтът ти е прекрасен ! Много полезен !Успех !
ОтговорИзтриванеТоку-що проверих резултата от рецептата - е, чудесен е! Става бързо и при спазване на толкова подробната инструкция, няма как да не се получи! Благодаря за интересната рецепта и за другите изкушения в чудесния блог!
ОтговорИзтриванеСпазих рецептата точно както е написана. Баничките отгоре се препекоха,а от долу заради водата станаха клисави.
ОтговорИзтриванеБаничките станаха много вкусни, обаче печенето трябва да се налучка. Пекох баничките възможно най-долу във фурната. Първите и на мен ми станаха клисави, а вторите препекох в старанието си да ги опека по-добре :). И в двата случая, обаче, ми залепват за дъното. А на вас?
ОтговорИзтриванеЗа пореден път се убеждавам, и винаги се подвеждам, когато в рецептата са написани градуси за печене. Не правете като мен. Всяка фурна има различна мощност. Спазих рецептата стъпка по стъпка, баничките изгоряха отгоре, отдолу залепнаха за тавата, а в средата останаха сурови. Печете според опита ви от вашата фурна.
ОтговорИзтриванеА тавата е с диаметър ? см.
ОтговорИзтриване