menu
неделя, 26 юли 2015 г.
ЗЛАТИБОРСКА БАНИЦА
ПРОДУКТИ:
500 ГР.КОРИ ЗА БАНИЦА
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
3 ЯЙЦА
1Ч.Л.СОЛ
150 МЛ.ОЛИО
200 МЛ.ГАЗИРАНА ВОДА
200 ГР.БРАШНО
1 БАКПУЛВЕР
400 ГР.СИРЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
РАЗБИЙТЕ С МИКСЕР КИСЕЛО МЛЯКО,ЯЙЦА,ОЛИО,ГАЗИРАНА ВОДА,СОЛ И СМЕСЕНО БРАШНО С БАКПУЛВЕР.ОТДЕЛНО НАТРОШЕТЕ СИРЕНЕ И КЪМ НЕГО ДОБАВЕТЕ 5-6 С.Л.ОТ СМЕСТА.
ВЗИМАТЕ ЕДНА КОРА.НАМАЗВАТЕ Я С 3-4 С.Л.ОТ СМЕСТА.В/У НЕЯ СЛОЖЕТЕ ВТОРА КОРА И НЕЯ НАМАЗВАТЕ С 3-4 С.Л.ОТ СМЕСТА.НА КЪСАТА СТРАНА НА КОРИТЕ СЛОЖЕТЕ ОТ СИРЕНЕТО,ЗАВИЙТЕ НА РУЛО И ОФОРМЕТЕ ОХЛЮВ.СЛОЖЕТЕ В ЦЕНТЪРА НА ТАВА 28-30 СМ.НАМАЗАНА ОБИЛНО С ОЛИО.ПО СЪЩИЯ НАЧИН ПРАВИТЕ 2 ПО ДВЕ КОРИ И РЕДИТЕ ОКОЛО ПРЕДХОДНАТА.ОСТАТЪКА ОТ СМЕСТА НАМАЗВАТЕ В/У БАНИЦАТА И ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА ДО ЗЛАТИСТО.
ЗАПОВЯДАЙТЕ В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/05/2020 - 0 Comments
17/08/2019 - 1 Comments
02/01/2016 - 0 Comments
Ванче,страхотна баница!Точно си имам сръбски кории ще си направя тази вкусна баница-благодаря засподелената рецепта!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Живе.
ИзтриванеКакви са тези сръбски кори?С кои от нашите може да се заменят?
ОтговорИзтриванеПравила съм баницата с турски кори,не съм споменавала да са сръбски.
ИзтриванеПравила съм подобна баница с кори Фамилия, но нито я докарвам на вид като тази баница, нито пък има вкус на истинска баница. Споделете мнение с какви кори поне малко може да се докара вкуса на баница ... най-добре са естествено домашно теглени или разточени, но още не съм се безстрашила на тази операция или по точно няма кой да ме научи :)
ОтговорИзтриванеНевероятна е.Благодаря.
ОтговорИзтриванеНаправих баницата с турските кори, които има в българските магазини.
ОтговорИзтриванеБаницата стана превъзходна! С вкус и вид на домашно точена баница.
Благодаря Ви отново Ваня за невероятната рецепта! Мария