menu
неделя, 12 ноември 2017 г.
Парти хапки с царевично брашно
Продукти:
Чаша 180 мл.
1 чаша царевично брашно / за качамак /
1 чаша бяло брашно
2 яйца
200 гр. кисело мляко
1 ч.л. сол
1/2 пакетче бекпулвер
100 мл. олио
80 гр. сирене
80 гр. шпек
Приготвяне:
Разбийте с бъркалка яйца с кисело мляко. Добавете двата вида брашно, сол, бакпулвер и олио. Към получената смес, може да добавите много ситно натрошено сирене и много ситно нарязан бекон, на кубчета / придава страхотен вкус /.
Тук идва момента, да си изберете в какво ще ги печете.
Печем на 200 градуса, до златисто.
1- Малки мъфини форми, намазани с олио и посипани с брашно / от тези, които са 24 бр./ Декорация за този вид: Отгоре се слага тънко изрязана формичка кашкавал / звездичка, триъгълниче /, пълнена маслина с чушка и др. Всичко това се закрепва върху мъфинчето с парти клечици.
2- Малки силиконови форми за кексчета / в моя случай /.
В средата на кексчето, напълних с крема сирене с шприц, магданоз.
3- В тава, намазана с олио и посипана с брашно. След охлаждане нарязвате на квадратчета 2-2 см. / колкото за хапка /.
Отгоре се слага тънко изрязана формичка кашкавал / звездичка, триъгълниче /, пълнена маслина с чушка или половин чери домат с бейби моцарела. Всичко това, се закрепва върху хапката с парти клечици.
Рецепта за парти топчета с царевично брашно от снимките, може да видите тук:
https://privanya.blogspot.co.at/2017/11/blog-post_0.html
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/?ref=bookmarks
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 04/02/2016 - 0 Comments
- 03/09/2015 - 1 Comments
- 27/10/2015 - 2 Comments
Здравей Ваня
ОтговорИзтриванеМниги приятни хапчици си приготвила.
Понеже не съм в България и незнам какво брашно за качамак да взема можеби за полента. Какво ще ме посъветваш. Работя в Германия. Поздрави
Да, точно за полента.
ИзтриванеВаня,царевично брашно а не царевичен грис за качамак ,правилно ли разбирам?
ОтговорИзтриване