menu
петък, 11 май 2018 г.
Бърза кафанска погача
Продукти:
180 мл. топла вода
1 пакетче суха мая / 7 гр. /, или 20 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. олио
300 гр. брашно
Приготвяне:
В топла вода добавете мая и захар, разбъркайте. Добавете олио и смесено брашно със сол. Замесете меко тесто. Притискайте тестото с длани, за да се разшири на кръгла кора, дебела 1 пръст. Прехвърлете в тава, с хартия. Дооформете още с длани и набодете на места, с вилица. Покрийте и оставете, до загряване на фурната на 250 градуса.
Печете до златисто на 250 градуса в загряна фурна и на 180 градуса, до готовност.
Готовата погача, напръскайте с вода и увийте в чиста кърпа.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 31/08/2014 - 1 Comments
- 09/10/2015 - 0 Comments
- 17/10/2016 - 3 Comments
Ванче, шапка ти свалям. Браво. Непременно ще е пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя