menu

петък, 11 май 2018 г.

Бърза кафанска погача






Продукти:

180 мл. топла вода
1 пакетче суха мая /  7 гр. /, или 20 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 с.л. олио
300 гр. брашно

Приготвяне:

В топла вода добавете мая и захар, разбъркайте. Добавете олио и смесено брашно със сол. Замесете меко тесто. Притискайте тестото с длани, за да се разшири на кръгла кора, дебела 1 пръст. Прехвърлете в тава, с хартия. Дооформете още с длани и набодете на места, с вилица. Покрийте и оставете, до загряване на фурната на 250 градуса.
Печете до златисто на 250 градуса в загряна фурна и на 180 градуса, до готовност.
Готовата погача, напръскайте с вода и увийте в чиста кърпа.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/











Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Ванче, шапка ти свалям. Браво. Непременно ще е пробвам.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване

Банички

  • БАНИЧКИ31/08/2014 - 1 Comments
  • УСУКАНИ БУХТИЧКИ09/10/2015 - 0 Comments
  • Хрус,хрус17/10/2016 - 3 Comments