menu

Търсене в този блог

неделя, 2 юни 2019 г.

Панирани пилешки филета






Продукти:

Пилешко бяло месо нарязано на ленти
яйца
сол
брашно
равни количества суха смес за картофено пюре и галета  / примерно: 100 гр. галета+ 100 гр. суха смес за картофено пюре /

Продукти за сладко-кисел сос:

2 с.л. мед
100 гр. кетчуп
4 с.л. сусам

Приготвяне:

Нарязаните парчета месо се овалват първо в брашно. След това в разбити яйца със сол и се овалва в сместа от галета и картофено нишесте. Така подготвени се пържат в загряно олио на средна температура, до хубав кафеникав цвят. Изваждат се върху кухненска салфетка.
По същият начин, може да приготвите и шницели.
Така панираните филенца, може да изпечете във фурната, като ги полеете с много малко олио.

Приготвяне на соса:

В съд смесете мед, кетчуп и сусам и разбъркайте.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар