menu
!doctype>
неделя, 2 юни 2019 г.
Бутер палачинки
Продукти за 8-10 бр. палачинки:
4 яйца
4 с.л. захар
70 гр. разтопено масло
200 мл. прясно мляко
90 гр. брашно
Още:
100 гр. захар + 1 с.л. какао
Приготвяне:
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг и оставете настрани.
Разбийте жълтъците със захар. Добавете разтопено масло, прясно мляко и брашно. След всяко добавяне, разбърквате. Към получената смес добавете разбитите белтъци и разбъркайте без миксер. Печете в тиган, като преди всяка палачинка мажете с олио. Печете само от едната страна. Готовите палачинки редите една върху друга, с печената страна на долу, като между всяка ръсите със смес от захар и какао.
Сервирате, като режете парчета , като торта.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много интересно!
ОтговорИзтриване