menu
!doctype>
неделя, 23 юни 2019 г.
Плодова крем-пита
Продукти:
За блата-
6 жълтъка
6 с.л. захар + пакетче ванилова захар
6 с.л. олио
6 с.л. прясно мляко
6 с.л. брашно + 1/2 пакетче бакпулвер
За крема:
6 белтъка
10 с.л. захар
500 мл. вода
2 пакетчета пудинг / всяко 40 гр. /
1 пакетче ванилова захар
1 с.л. нишесте
Още:
400 гр. боровинки или пресни плодове по ваше желание
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте жълтъци със захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне, разбърквайте. Получената смес сипете в форма за торта, 24 см. Печете в загряна фурна. 5 мин. преди да е готов блата, извадете и наредете плодовете върху блата и върнете във фурната, до готовност на блата. Готовия блат, охладете.
Разбийте белтъци със захар. Сложете на котлона 400 мл. от водата. В останалата вода разтворете пудинг, ванилова захар и нишесте. Разбъркайте и сипете на тънка струйка във врящата вода. Варете крема на бавен огън и след завиране махнете от котлона. Горещият крем сипете в разбитите белтъци и разбивайте с миксер, до получаване на пухкав крем. Крема сипете върху блата. Охладете няколко часа в хладилник.
Декорация по желание.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
имаше един сладкиш който го беше правила майка ви нямаше реда на правене но не си спомням как се казваше може ли да ми помогнете
ОтговорИзтриванеЛеле мале!
ОтговорИзтриване