menu
!doctype>
вторник, 20 август 2019 г.
Бутерки с ябълки
Продукти за 500 гр. бутер тесто:
2 големи ябълка
40 гр. масло
2 с.л кафява захар
1 пакетче ванилова захар
Сока на половин лимон
Още:
1 с.л. мармалад от кайсии
Филирани бадеми по желание
Стафиди по желание
1 яйце+ 1/2 ч.л. канела
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В тиган на котлона добавете обелени и ситно нарязани ябълки , захар, масло, ванилова захар и лимонов сок. Разбърквайте от време на време, докато започнат ябълките да променят цвета си и леко омекнат. Оставете настрани.
Включете фурната на 220 градуса.
Една супена лъжица мармалад сложете в чиния и в микровълнова, за олоко 30 секунди. Разбийте едно яйце с канела.
Изавдете бутер тесто от хладилника. На снимките по долу ще видите голимината на моето тесто, вие според вашето, важното е последователността на продуктите. На половината тесто намажете мармалада, разпределете парченцата ябълки по намазаната част. Поръсете с филирани бадеми / може леко да са запечени в сух тиган /, поръсете със стафиди и прихлупвате с другата част от тестото. Разрежете на ленти 4 см., усуквате всяка и редите в тава с хартия. Намазвате с разбитото яйце с канела и печете в загряна фурна, до готовност. Още топли поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар