menu

Търсене в този блог

петък, 1 ноември 2019 г.

Дукат " Бухти " с орехи, бисквити и ванилов сос




Продукти:

600 гр. брашно
5 гр. суха мая
100 мл. прясно мляко
150 гр. кисело мляко
1 яйце
100 гр. захар
50 мл. олио
1 пакетче ванилова захар
1/2 ч.л. сол

Още:

80 гр. смлени орех
50 гр. смлени бисквити
80 гр. пудра захар
50 гр. разтопено масло

За ванилов сос:

1 л. прясно мляко
60 гр. пудинг ванилия
3 жълтъка
100 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар

Приготвяне:

В топло прясно мляко добавете суха мая, 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресятото брашно добавете сол, останалата захар, ванилова захар,  кисело мляко, яйце, олио, шупналата мая и замесете меко тесто. Оставете да втаса  / втасва в топла фурна /.
През това време смесете смлени орехи, смлени бисквити, пресята пудра захар. Разтопете масло.
От втасалото тесто, правете малки топчета / 20 гр. /. Всяко овалвате първо в разтопено масло и след това в сместа от орехи и бисквити. Редите едно до друго в тава, намазана с меко масло. Без да втасва, печете в загряна фурна на 180 градуса.
Когато ги извадите, направете крема.
В тенджера на котлона, сложете 800 мл. прясно мляко. В останалите 200 мл. прясно мляко, добавете пудинг ванилия, жълтъци, захар и ванилова захар. Сипете получената смес във врящото мляко и варете само до завиране. Махнете от котлона.
В чиния за сервиране, първо сипвате от ваниловия сос, отгоре няколко  топли  " дукатчета " и заливате с още малко от соса.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар