Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"
Продукти:
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
2 ч.л. сол
1 с.л. захар
250 мл. прясно мляко
1 белтък
70 мл. олио
Още:
200 гр. сирене
1 жълтък + 2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар, белтък, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесвате меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 10 равни части и оформете топчета. Оставете 10 мин., да починат покрити.
Всяко разточвате на кръгла и много тънка кора, малко по-голяма от една педя. Разрязвате водородна на две равни части. На противоположната на Вас страна на частите в началото, добавете натрошено сирене и започвате да навивате на конус, като се водите по външната част на овала. След като навиете до средата, разрязватес водоравно, ленти на 1 см. и навивате така до края. Получените форми, редите в тава 28 см., на дъното с хартия за печене. Покрийте и оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
За тава 26 см., като разделите тестото на 11 равни части и едно от топчета сложете в средата, а останалите 10 оформите по същия начин.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
500 гр. брашно
1 пакетче суха мая
2 ч.л. сол
1 с.л. захар
250 мл. прясно мляко
1 белтък
70 мл. олио
Още:
200 гр. сирене
1 жълтък + 2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете мая, захар, белтък, олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесвате меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 10 равни части и оформете топчета. Оставете 10 мин., да починат покрити.
Всяко разточвате на кръгла и много тънка кора, малко по-голяма от една педя. Разрязвате водородна на две равни части. На противоположната на Вас страна на частите в началото, добавете натрошено сирене и започвате да навивате на конус, като се водите по външната част на овала. След като навиете до средата, разрязватес водоравно, ленти на 1 см. и навивате така до края. Получените форми, редите в тава 28 см., на дъното с хартия за печене. Покрийте и оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност.
За тава 26 см., като разделите тестото на 11 равни части и едно от топчета сложете в средата, а останалите 10 оформите по същия начин.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Няма коментари:
Публикуване на коментар