menu

Търсене в този блог

понеделник, 23 март 2020 г.

Хляб без месене




Продукти:

350 мл вода
1 пакетче суха мая / 30 гр прясна мая 
1 чл сол
1 с.л олио 
400 гр  брашно 

Приготвяне:

В съд добавете не много топла вода,  мая, олио и разбъркайте. Добавете смесено брашно със сол и бъркайте с дървена лъжица,  до получаване на хубаво,  гладко и много рядко, лепящо тесто. Покрийте и оставете 15 мин.  Разбъркайте отново с дървената лъжица и така 3 пъти, през 15 мин. На последния път от разбъркването  включете фурната на 250 градуса и сложете в нея тавата, в която ще печете. Трабва да се загрее много хубаво. Внимателно я извадете от фурната и я поръсете обилно с брашно. Без да разбърквате тестото, много внимателно,  леко от страни бутнете с шпатула или с лъжицата, за да изпадне върху брашното в загряната тава. Поръсете с още малко брашно отгоре и върнете веднага във фурната на 250 градуса,  до хубава кафеникава коричка. След изваждане,  хляба не се покрива. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com















Vanya_Djordjevich_signature

3 коментара:

  1. Браво. Хлябът се получи страхотен както и всяка една рецепта, която съм приготвила от Вашия сайт.

    ОтговорИзтриване
  2. Хлябът е много вкусен, правя го вече няколко пъти. Има ли тънкост при бъркането, за да ми се получат такива хубави и големи дупки в опечения хляб, като Вашия?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. При изсипването на тестото в тавата, трябва много внимателно леко от страни на съда да се бутне само и то да се плъзне и не от високо. Ако го бутнете в средата, всички балончета от втасването ще изчезнат. Трябва да се спазват и точните мерки, за да се получи рядко, лепнещо тесто. Поздрав.

      Изтриване