menu

Търсене в този блог

сряда, 25 март 2020 г.

Пиле в тесто



Продукти за тестото:

300 мл вода
1 пакетче суха мая 
2 сл олио
1 чл сол 
550 гр брашно 

Още:

1 бр пиле - около 1.400 кг / или само бутчета,  крилца и др /
Подправка за пилешко месо или други по ваш вкус 
1 глава кромид лук 
1 скилидка чесън 
7 сл олио 

Приготвяне:

В съд с топла вода добавете мая,  олио и с постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Оставете да втаса. 
През това време:
Почистете,  измийте, подсушете пилето и разрежете на две, но само през гърдите. Овкусете  по ваш вкус и от двете страни. 
В голям тиган на котлона добавете 7 сл олио,  глава ситно нарязан лук , ситно нарязана скилидка чесън. Зъпържете за 5 мин., на бавен огън.  Запържетия лук разпределете странично в тигана,  а в средата сложете пилето и пържете от двете страни на ниска температура, около 20 мин. или,  докато получи хубав цвят. 
Втасалото тесто разделете на две.  От първата част разточвате кръгла кора по-голяма с 5 см., от широчината на пилето и я прехвърлете в тава с хартия. Върху нея сложете пилето и върху него запържения лук. Разточвате и другото тесто и покривате пилето. По краищата на тестото  минете с вилица, като добре притискате, за да се запечата. Намажете тестото отгоре с останалата мазнина в тигана. На няколко места,  надупчете тестото с вилица. Печете в загряна фурна на 170 градуса,  около 1 час.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com





















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар