Продукти:
2 бр средно големи патладжана
2 чушки / по възможност жълта и червена /
1 бр средно голяма краставица
2 стръка млад лук
3 бр средно големи домата
Голяма връзка магданоз
Сол
Лимонов сок
Зехтин
Олио
Приготвяне:
Патладжана се нарязва на тънки пръчици, осолява се и се оставя за 15 мин. Нарежете и чушките на пръчици.
В купа, където ще овкусите салатата добавете:
Краставица на пръчици.
Домати на пръчици, като препоръчвам да отстраните водната част на доматито.
Млад лук.
Голяма връзка магданоз.
В тиган на котлона добавете 7 с.л. олио.
Добавете патладжана, като предварително сте го изсцедили и подсушили върху салфетка. Пържете, докато получи хубав цвят и омекне. Вадете го директно в купата със зеленчуци. В същия тиган добавете и чушките. Зъпържете за няколко минути и ги добавете към салатата.
Салата овкусете със сол, лимонов сок и малко зехтин на вкус.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com





















Няма коментари:
Публикуване на коментар