Продукти :
650 г брашно
7 г суха мая
1 с.л. захар
1 ч. л. сол
400 мл прясно мляко
Още :
40 мл прясно мляко
Сусам
Олио за пържене
Приготвяне :
В пресято брашно добавете суха мая, захар, сол и топло прясно мляко. Замесете тесто. Оставете 30 мин в топла фурна.
Разделете тестото на 6 части. Оформете топчета. Всяко сплесквате с ръка и нсмазвате с прясно мляко. От страната с прясно мляко, топвате в сусам и притискате да се залепи, колкото може повече сусам. Слагате на плот поръсен с брашно със сусама на горе и разточвате кръгла кора една педя. Разрязвате на 4 или 6 части, като за кифлички. По същия начин, направете и останалите 5 топчета. Загрейте олио. Пускате бухтичките със сусама на горе. С лъжица загребвате от врящото олио и ги поливате от горе, докато се надуят хубаво. След това, обръщате обратно и пържите, до готовност. Вадете върху кухненска салфетка.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар