menu
!doctype>
неделя, 24 януари 2021 г.
Млечен десерт
Продукти :
100 г масло
100 г брашно
500 мл прясно мляко
500 мл сладкарска сметана
100 г захар
2 пакетчета ванилова захар
100 г захар
100 мл вода
1 с. л. царевично нишесте
200 мл вода
Приготвяне :
В съд на котлона добавете масло, и като се разтопи, добавете брашно. Бъркайте енергично на средна температура, около 2,3 мин, за да се запече брашното. Добавяйте по-много малко смесено прясно мляко със сметана. Разбърквате енергично с бъркалка, за да не остане на бучки. Добавете 100 г захар и ванилова захар. След завиране на крема, махнете от котлона. Сипете в подходящи чаши или друг съд по избор. Оставете настрани.
Разтворете нишесте с 200 мл вода.
В тиган на котлона добавете 100 г захар. След карамелизиране, добавете вода, но по-малко. Внимание пара! След като се разтопи захарта, добавете разтвореното нишесте. Бъркайте на средна температура, до получаване на хубав крем. Крема разпределете върху крема в чашите. Охаладете.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
https://m.youtube.com/watch?v=LzmTCP4UID8&feature=share
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар