Продукти :
7 белтъка / 225 г /
245 финна захар
4 яйца
3 жълтъка
80 г захар
65 г брашно
750 г подсладена сметана
При възможност 24 г сгъстител за сметана
300 г мармалад по избор
Приготвяне :
Включете фурната на 150 градуса.
Обложете тавата 38-28 см с хартия, като тавата се намазва с олио, за да се залепи хартията и не мърда. И ъглите също трябва да са добре оформени.
Изрежете лента 4 см широка, от лист хартия за печене. Тя ще служи да се раздели блата в тавата.
Пригответе пош със звездовиден накрайник. И втори пош, с кръгъл накрайник.
Добре да се използва настолен миксер и ръчен, но не е задължително.
Разбийте белтъците на сняг и добавете цялото количество захар. Продължете да разбивате поне 15 мин. Ако имате настолен миксер, разбивайте с него белтъците.
Докато се разбиват белтъците в съд за разбиване добавете яйца, жълтъците и захар. Разбивайте до побеляване или 15 мин. Добавете пресято брашно и разбъркайте с шпатула. Сипете сместа в поша с кръгъл накрайник.
Белтъците прхвърлете в поша със звездовиден накрайник.
Сложете подготвения лист хартия точно в средата на тавата, легнал на дясно. В лявата половина се шприцоват белтъците в три ленти с разстояние една между друга. Погледнете снимките по долу. Вдигнете хартията и тя ще се залепи на белтъците. Отново шприцоват 3 ленти в дясната половина на тавата. Между всяка лента шпицовате от другата смес. Печете в загряната фурна на 150 градуса, 10 мин. След това намалете на 120 градуса и печете до готовност / около 20 мин / Ориентирайте се по жълтата смес, като пипнете леко с пръст. Извадете от фурната и веднага с нож отделете блатовете по краищата на хартията . Без да покривате оставете да се охлади, а най-добре за през ноща.
На другия ден.
Разбийте сметана със сгъстител за сметана. Прхвърлете в пош с гръгъл накрайник.
Двата блата намажете с мармалад от долната страна / тази, която е била към тавата /. Едната половина сложете върху поднос с мармалада на горе. Нанесете сметаната на дълги ленти и на два реда. Похлупете с другата половина от блата с мармалада на долу. По желание поръсете с пудра захар през цедка. Охладете няколко часа в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Изглежда страхотно ще я пробвам
ОтговорИзтриванеВсичко Ваше е невероятно. Хвала