menu
четвъртък, 8 април 2021 г.
Лава кейк или шоколадово суфле
Аз, правя винаги двойна доза.
Продукти :
180 г масло
180 г чер шоколад
6 яйца
200 г фина захар
1 пакетче ванилова захар
40 г какао
100 г брашно
Щипка сол
Приготвяне :
В съд на котлона сложете масло на кубчета и ситно нарязан шоколад да се разтопи. Оставете настрани.
Включете фурната на 220 градуса, с вентилатор.
Разбийте яйца, захар и ванилова захар, до побрляване или не по-малко от 7 мин. Добавете маслото с шоколада и разбъркайте с миксера. Добавете пресято какао, пресято брашно с щипка сол. Разбъркайте с миксера. Получената смес сипвате в малки купички подходящия за фурната, добре намазани с масло. Сложете във фурната и намалете на 180 градуса. Печем от 9 до 12 мин, от това зависи дали ще имаме шоколадовата сърцевина.
Сервират се топли с плодове, сметана или каквото обичате.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 16/03/2015 - 2 Comments
- 15/01/2015 - 2 Comments
- 17/05/2016 - 0 Comments
Перфектна!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Да попитам 10 стават от двойната доза нали?
ОтговорИзтриване