menu
понеделник, 15 април 2019 г.
Ягодови пастички
Продукти за блата:
4 яйца
250 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
250 мл. прясно мляко
200 мл. олио
330 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Продукти за крема:
500 мл. прясно мляко
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
50 гр. нишесте
1 жълтък
250 гр. крема сирене / натурално /
Още:
500 мл. вода
2 пакетчета желатин за торти/ червен /
40 гр. захар
500 гр. ягоди
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте яйца със захар, ванилова захар до побеляване. Добавете олио, прясно мляко, смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 35-26 см., намазана с масло. Печете блата, до готовност.
През това време в съд подходящ за котлона, смесете прясно мляко, захар, нишесте, ванилова захар, жълтък. Разбъркайте и след завиране махнете от котлона. Добавете в горещият крем крема сирене и разбъркайте. Върху горещят блат сипете горещия крем и изравнете. Оставете настрани.
Измийте и подсушете ягоди. Нарежете ги на малки парчета. Разпределете ги върху крема.
Сложете на котлона вода и добавете две пакетчета, червен желатин за торти + 40 гр. захар.След завиране махнете от котлона и оставете 5 мин. След това сипете върху ягодите.
Оставете сладкиша в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/?ref=bookmarks
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 26/08/2014 - 1 Comments
- 03/06/2015 - 0 Comments
- 05/02/2016 - 2 Comments
Здравейте Ваня!Бих искала да попитам колко грама е пакетчето желатин, който използвате и разтваряте ли го предварително във вода!Благодаря ви
ОтговорИзтриване