Продукти:
460-480 гр. брашно
10 гр. прясна мая
200 мл. прясно мляко
1 яйце
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
100 гр. разтопено масло
Още:
40 гр. меко масло + 2 скилидки чесън / или зелената част на два млади лука / + малко сол
300 гр. моцарела / кашкавал /
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, леко разбито яйце, разтопено масло и разтворена мая и захар в прясно мляко. Замесете меко тесто. Оформете топка и я сложете тавата на фурната / в средата / с хартия за печене. Покрийте и оставете 20 мин.
През това време в меко масло добавете пасирани скилидки чесън. Нарежете моцарела на тънки, продълговати парчета.
Тестото разширявате с ръце, на тънка кора / 1 см. /. С много остър нож, правете разрези / 4 см. един от друг /, хоризонтално и вертикално, като не разрязвате до долу и не до края. Покрийте отново за 20 мин.
След това намазвате тестото с маслото. Взимате лъжица и минавате по разрезите, като притискате да усетите дъното на тавата. В тях сложете по парче моцарела. Пърленката печете в незагряна фурна на 200 градуса, до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Браво на майсторицата!
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение!
ОтговорИзтриванеСтрахотен вкус, днес я направих.
ОтговорИзтриванеПолучи се чудесно!!! Ваня, благодаря за поредната прекрасна и точна рецепта!
ОтговорИзтриванеМоже ли прясната мая да се замени със суха?
ОтговорИзтриванеПревъзходна рецепта! Много благодаря! Получи се прекрасно!!!
Изтриване