Приготвяне:
Продукти за 3 порции
300 гр. ориз
1 глава лук
3-4 с.л. олио
Сол или пикантина
Още:
По 2 яйца на човек
Соев сос
Приготвяне:
Накиснете ориза с топла вода и оставете настрани.
В голям тиган на котлона и на бавен огън, изпържете лук нарязан на ситно. Добавете добре измития и изцеден ориз. Прждължавате да пържите на бавен огън, като разбървате поне 5 мин. Добавете сол и топла вода. Водата трябва да е един пръс над ориза. Варете около 10 мин., след това похлупете тигана и варете без да разбърквате, до готовност.
Готовия ориз махнете от котлона, без да махате капака поне още 10 мин.
През това време в тиган на котлона, на силен огън с много малко олио, сипвате две леко разбити яйца. С дървена лъжица бъркате, докато се изпържат много добре, като се стремите да ги направите на много ситни парченца. Добавяте ориз, колкото за една порция. Още малко сол и 1 с.л. соев сос. Разбърквате добре и сервирате. По същия начини останалите порции. Приготвя се много бързо.
Може да добавите и зеленчуци, като ги добавите в следния ред: яйца, изъпържени зеленчуци, ориз, още сол на вкус и соев сос.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Никак не излгежда зле. Ще се пробвам, пък каквото стане :)
ОтговорИзтриванеКато гледам снимките, огладнявам изведнъж! Изглежда перфектно!
ОтговорИзтриване