menu

събота, 26 октомври 2019 г.

Кроасан погача



Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"



Продукти:

400 мл. прясно мляко
100 гр. кисело мляко
2 яйца
1 кубче прясна мая
1 с.л захар
1 с.л. сол
4 с.л. олио
Около 1.100 гр. брашно

Още:

250 гр. замразено масло
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване

Приготвяне :

В 200 мл. от топлото прясно мляко добавете, мая, захар и 1 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете,  сол, яйца, останалото прясно мляко,  кисело мляко, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Веднага го разделете на 8 равни части и оформете топчета. Покрийте и оставете да втаса.
Всяко топче разточвате една педя и върху всяко стържете на едрото на рендето, замразеното масло. Редите едно върху друго,  като на последното не стържите масло. Получената камарка, разточвате на голяма кръгла кора 1 см. Разрязвате на 16 равни части,  като за кифлички. Навивате всяка, като навивате по едната страна, а не като кифлички. Редите в кръг в тава 30 см., намазана с меко масло и поръсена с брашно. Последните 3 навийте,  като кифлички и разрежете всяка на половина. Сложите ги в средата на тавата с разреза на горе. Оставете питката да втаса,  намажете с леко разбито яйце,  посипете със сусам и печете в загряна фурна на 180, като при нужда покрийте с хартия за печене.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
































Извор https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3151540638254710&id=100001964157829
Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Адмирации и поклон пред вашите умения и резулата! Моите най-искрени уважения!

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Мляко с ориз19/11/2016 - 6 Comments
  • Маргаритки 31/08/2019 - 0 Comments
  • Сладкиш с тиква21/10/2017 - 2 Comments