menu
събота, 26 октомври 2019 г.
Кроасан погача
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"
Продукти:
400 мл. прясно мляко
100 гр. кисело мляко
2 яйца
1 кубче прясна мая
1 с.л захар
1 с.л. сол
4 с.л. олио
Около 1.100 гр. брашно
Още:
250 гр. замразено масло
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне :
В 200 мл. от топлото прясно мляко добавете, мая, захар и 1 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете, сол, яйца, останалото прясно мляко, кисело мляко, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Веднага го разделете на 8 равни части и оформете топчета. Покрийте и оставете да втаса.
Всяко топче разточвате една педя и върху всяко стържете на едрото на рендето, замразеното масло. Редите едно върху друго, като на последното не стържите масло. Получената камарка, разточвате на голяма кръгла кора 1 см. Разрязвате на 16 равни части, като за кифлички. Навивате всяка, като навивате по едната страна, а не като кифлички. Редите в кръг в тава 30 см., намазана с меко масло и поръсена с брашно. Последните 3 навийте, като кифлички и разрежете всяка на половина. Сложите ги в средата на тавата с разреза на горе. Оставете питката да втаса, намажете с леко разбито яйце, посипете със сусам и печете в загряна фурна на 180, като при нужда покрийте с хартия за печене.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 19/11/2016 - 6 Comments
- 31/08/2019 - 0 Comments
- 21/10/2017 - 2 Comments
Адмирации и поклон пред вашите умения и резулата! Моите най-искрени уважения!
ОтговорИзтриване