menu

събота, 26 октомври 2019 г.

Пухкави кифли






Продукти:

250 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. брашно

1 яйце
50 гр. разтопено масло
50 мл. олио
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар / или кората на един лимон /
600 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
Още:

1 яйце за намазване
Пудра захар за поръсване
Течен шоколад,  мармалад...

Приготвяне :

В топло прясно мляко добавете 1 с.л. захар, мая и 1 с.л. брашно.  Разбъркайте и оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, захар, яйце,  ванилова захар или лимонова кора,  разтопено масло,  олио и шупналата мая.  Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 14 равни части.  Всяка, оформете на натопче и разточете елипсовиндно и тънко. На срещуположната страна на Вас, сложете желаната плънка, похлупете върху плънката и притиснете. Направете разрези на 1 см., почти до края и навийте на руло. Редете в тава с хартия на дъното. Оставете 15 мин. покрити. Намажете с леко разбито яйце и печете на 180 градуса, като ги сложите в незагряна фурна.  Още топли, поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























1 коментар:

Банички

  • Кюфтета с млади картофи на фурна18/02/2016 - 0 Comments
  • ПИТКИ 14/03/2015 - 1 Comments
  • Фалшиви макарони 18/12/2020 - 10 Comments