Продукти:
200 гр кисело мляко
2 яйца
20 гр захар
Щипка сол
Кората на половин лимон
1/2 пакетче бакпулвер
200 гр брашно
Още:
Захар и ванилова захар за овалване
Приготвяне:
В тиган на котлона сложете 1 пръст олио и оставете да се загрява, на средна температура.
В купа смесете кисело мляко, яйца, захар, лимонова кора и разбъркайте с бъркалка , колкото да се съединят продуктите. Добавете щипка сол, брашно и бакпулвер. Получена смес сипете в сладкарски пош за еднократна употреба, изрежете на 1,5 см. отдолу и изтискате в загряното олио, като отрязвате с кухненска ножици, на желаната голимина. Пържете, като разбърквате постоянно, до хубав кафеникав цвят. Вадете с решетъчна лъжица, върху кухненска хартия. Още топли, овалвате в смес от захар и ванилова захар.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар