Продукти за 20 бр.:
200 гр марципан
150 гр бланширани и смлени бадеми
20 гр брашно
1 белтък
100 гр пудра захар
70 гр захар
1 чл бакпулвер / равна /
Още:
1 белтък
Филирани бадеми
Пудра захар
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
В съд смесете марципан на парченаца, смлени бадеми, захар, пудра захар, бакпулвер, брашно, белтък и разбъркайте с ръка, докато получите хубаво тесто.
Оформяте малки топчета 24 гр, овалвате в леко разбит белтък и след това във филирани бадеми. Редете в тава с хартия за печене и печете в загряна фурна на 160 градуса, около 10-12 мин. След охлаждане, посипете с пудра захар.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор:https://www.pinterest.at/pin/471752129702501830/sent/?invite_code=97cf20ec72314670b06979ff4f1baaf9&sender=346495902489313402&sfo=1#amp
Здравейте, марципана с какво може да се замести?
ОтговорИзтриване