Продукти :
2 бр вафлени кори
300 г захар
3 яйца
250 г масло
300 г нарязани орехи на ситно
За карамел :
300 г захар
Приготвяне :
Разбиите с вилица яйца и захар.
В съд на котлона добавете яйчената смес, масло и нарязани орехи. Бъркайте до сгъстяване, на средна температура. Отнема около 3,4 мин след завиране. През това време на другия котлон в съд сложете 300 г захар, и след като се карамелизира я сипете в сместа с орехи. Разбъркайте и махнете от котлона.
Сложете един лист вафлена кора върху голяма дъска или поднос. Сипете ореховата смес и изравнете. Похлупете с втората вафлена кора. Отгоре сложете друга дъска и нещо тежко. Оставете на хладно да се стегне. Нарежете с остър нож, на желаните от Вас парчета.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Здравейте! Направих ги, уникални са! Особено при положение, че няма откъде да си купим подобни...�� Може ли да уточните размерът на корите, които ползвате за това количество плънка? И маслото разтопявате ли го, преди да го смесите с яйцата и орехите? Благодаря Ви за прекрасните рецепти!
ОтговорИзтриване