menu

Търсене в този блог

неделя, 6 декември 2020 г.

Меденки




Продукти :

2 яйца 
150 г захар 
2 с. л. мед
1/2 ч. л. канела или подправка за меденки
1/2 ч. л. сода бикарбонат 
300 г брашно 

Приготвяне :

В съд добавете яйца, захар и разбъкайте с бъркалка. Добавете мед, канела, сода и брашно. Замесете тесто. 
Включете фурната на 190 градуса. 
В купичка си сипете малко вода и с мокри ръце оформят топчета. Редете в тава с хартия за печене. Печете в загряна фурна на 190 градуса, около 7-8 мин или до лек, кафеникав цвят. Не трябва да се препичат. 
По желание може да се топват в разтопена, шоколадова глазура. 
Меденките са меки и може да се хапват веднага. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com









Vanya_Djordjevich_signature













Няма коментари:

Публикуване на коментар