menu
!doctype>
неделя, 6 декември 2020 г.
Меденки
Продукти :
2 яйца
150 г захар
2 с. л. мед
1/2 ч. л. канела или подправка за меденки
1/2 ч. л. сода бикарбонат
300 г брашно
Приготвяне :
В съд добавете яйца, захар и разбъкайте с бъркалка. Добавете мед, канела, сода и брашно. Замесете тесто.
Включете фурната на 190 градуса.
В купичка си сипете малко вода и с мокри ръце оформят топчета. Редете в тава с хартия за печене. Печете в загряна фурна на 190 градуса, около 7-8 мин или до лек, кафеникав цвят. Не трябва да се препичат.
По желание може да се топват в разтопена, шоколадова глазура.
Меденките са меки и може да се хапват веднага.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар