menu
!doctype>
вторник, 8 декември 2020 г.
Белгийски гофрети или вафли
Продукти :
280 г брашно
10 г бакпулвер
1/2 ч. л. сол
100 г захар
2 яйца
500 мл прясно мляко
100 мл олио
Кората на един лимон или 1 пакетче ванилова захар
Приготвяне :
В съд смесете брашно, сол, бакпулвер, захар.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците с миксер.
С бъркалка разбъркайте жълтъците, добавете олио, прясно мляко и настъгана лимонова кора. Добавете предварително смесените сухи продукти и разбъркайте, до получаване на еднородна смес. Постепенно добавете и разбитите белтъци на сняг, като разбърквате внимателно с шпатула.
Загрейте уреда за гофрети. При нужда всеки път мажете с олио. Печете, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар