menu

Търсене в този блог

вторник, 8 декември 2020 г.

Белгийски гофрети или вафли



Продукти :

280 г брашно 
10 г бакпулвер 
1/2 ч. л. сол
100 г захар 
2 яйца 
500 мл прясно мляко 
100 мл олио 
Кората на един лимон или 1 пакетче ванилова захар 

Приготвяне :

В съд смесете брашно, сол, бакпулвер, захар. 
Разделете белтъци от жълтъци. 
Разбийте белтъците с миксер. 
С бъркалка разбъркайте жълтъците, добавете олио, прясно мляко и настъгана лимонова кора. Добавете предварително смесените сухи продукти и разбъркайте, до получаване на еднородна смес. Постепенно добавете и разбитите белтъци на сняг, като разбърквате внимателно с шпатула. 
Загрейте уреда за гофрети. При нужда всеки път мажете с олио. Печете, до готовност. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com

























Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар