Продукти :
250 гр сирене Камамбер / една опаковка /
260 г брашно
120 мл прясно мляко
5 г суха мая
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1/2 яйца / останалото за намазване преди печене /
40 мл олио
Приготвяне :
В съд добавете брашно, захар, сол, суха мая и разбъркайте. Добавете топло прясно мляко, половин яйце / разбийте яйцето с вилица и сипете половината /, олио и замесете меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.
Тава 26 см покрийте с хартия за печене. В средата на тавата сложете сиренето, заедно с дървената опаковка. От тестото правете малки топчета 13-15 г. Трябва да са малки, като залъчета. Редете почти едно до друго, около дървената опаковка на сиренето. Втори ред по същия начин и остават няколко, които разпределяте равномерно, като трети ред. Оставете покрито, само до загряване на фурната на 180 градуса. Намажете с останалото яйце и печете, до готовност. Сервира се топло.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Авторска рецепта.
Ох, леле...ще се окапя:)
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Прекрасна рецепта! Може ли да се използва, сирене бри?
ОтговорИзтриванеИмам два въпроса:
ОтговорИзтриване- за маята, защо не е както другите Ви тестени рецепти (шупнете маята в млякото със захар и малко от брашното);
- колко време трябва да е първоначалното втасване?
Благодаря.