menu
!doctype>
събота, 19 декември 2020 г.
Постна баница с праз и картофи
Продукти :
500 г кори за баница
1 голям праз
1 глава лук
1 кг картофи
Сол
Чер пипер
Чубрица
1 ч. л. червен пипер / равна /
6,7 с. л. олио
100 мл газирана вода
100 мл олио
Приготвяне :
Обелете, измийте и настържете картофите на едрото на рендето. Посолете и добавете чер пипер. Слагам по повече, защото се отделя, като се изцедят.
В голям и дълбок тиган на котлона добавете 6,7 с. л. олио, нарязан лук на ситно и праз на ситно. Пържете на бавен огън, докато омекне. Добавете настърганите картофи, като ги изцеждате с ръце. Добавете още малко сол, чер пипер, чубрица, червен пипер. Разбъркайте и веднага махнете от котлона.
В купичка смесете газирана вода и олио.
Взимате една кора и я напръскайте с вода и олио. Сложете втора върху нея. И нея напръскайте. Сложете обилно от картофената смес, върху цялата кора и навийте на руло, а след това на охлюв и сложете в центъра на тава 32 см с хартия на дъното. Всяко следващо направено руло увивате около предходното. С останалата течност поръсете баницата от горе. Печете на 180 градуса, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар