Продукти :
300 мл топла вода
2 ч. л. захар
15 г прясна мая
1 ч. л. сол
Около 600 г брашно
2 с. л. Зехтин или олио
Приготвяне :
В топла вода добавете захар и мая. Разбъркайте да се разтворят. Добавен зехтин и постепенно брашно смесено със сол, до замесване на меко тесто. Покрийте и оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на 4 части:
Една от 150 г, и 3 от средно 255 г. Оформете топчета и ги покрийте. Вземете топчето от 150 г и разточете на правоъгълна, тънка кора. Разрежете на 12 ленти, всяка средно 1 см. Всяка лента оформете на тънък фитил, с ръце все едно точите. Той, съответно ще се и издължи. По същия начин направете и останалите, те ще са украса на хлебчетата.
Взимате едно топче тесто и заточвате правоъгълно. Започвате да прихлупвате от противоположната страна към вас, като на всяко прихлупване притискате с пръсти там където прихлупването ляга на долната страна. Като се оформи прищипете и в края. Намазвате хляба от горе с вода. 2 по 2 фитила подпъхвате под края на едната страна на хляба и усуквате 2 по 2, един около друг фитилите. Като стигнете до края, подпъхнете фитилите и по другия край. Редете в тавата на фурната, с хартия за печене. Оставете покрити 20 мин.
През това време загрейте фурната на 180 градуса, поръсете хлебчетата с брашно през цедка и печете в загряна фурна, до готовност.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Извор :https://m.youtube.com/watch?v=cxdWXZjc0uk&feature=share
Вие сте прекрасна!
ОтговорИзтриване