menu
събота, 7 септември 2024 г.
Бърза торта без миксер
Продукти за блата и форма 22 или 24 см:
3 яйца
200 г фина захар
Щипка сол
400 мл кефир
1/2 ч.л. сода бикарбонат
200 г брашно
50 г какао
10 г бакпулвер
100 мл олио
Продукти за крема :
400 г сметана 12 %
400 г Дулсе де Лече
Приготвяне :
Включете фурната на 180 градуса.
В съд разбъркайте с бъркалака яйца и захар и щипка сол. Добавете кефир, в който сте добавили содата. След това добавете пресято брашно с какао, и накрая олио. Получената смес сипете във формата за торта и печете в загрята фурна, до готовност.
След готовност, охладете и разрежете на 3 части, като първо от горната страна отрежите часта, която е неравна или издута леко. Тя ще послужи за тортата странично.
Разбъркайте с бъркалака сметана и Дулсе де Лече, до съединение на продуктите.
Сложете един блат в поднос, добавете 3,4 лъжици от крема и разпределете равномерно. Следва втори блат с крем, трети блат и крем. От крема вече е останало малко и с него измажете тортата странично. Изрезките сложете в чопър или натрошете на ръка. С тях украсете странично, а за отгоре пуснете въображението си на воля. Аз, съм използвала карамел сос.
Тортата оставете 1 час в хладилник и сервирайте.
Блата е много мек и сочен и няма нужда от сиропиране! Моята торта е във форма 24 см, затова е и по-ниска.
Видео рецепта може да видите в кулинарната ми страница тук: 👇
Заповядайте и в кулинарната ми група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 13/04/2016 - 72 Comments
- 23/11/2015 - 0 Comments
- 25/03/2020 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар