menu

неделя, 20 декември 2020 г.

Постна разядка с патладжан



Продукти :

60 мл нахутена вода / използвала съм течността от консерва /
1 ч. л. горчица 
1 ч. л. прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч. л. сол
200 мл олио

3 скилидки чесън 
1 бр изпечен и обелен патладжан / или от буркан /

Приготвяне :

В буркан или подходящ висок, продълговат съд добавете нахутена вода / това е водата, в която е варен нахут,аа в моя случай от консерва/, сол, лимонов сок, горчица, олио. С пасатор издърпвате на горе постепенно, до получаване на пухкава майонеза. Добавете пасирани скилидки чесън и нарязан на ситно патладжан и сол на вкус. Пасирайте, до получаване на еднородна смес. Охладете в хладилник. 

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com





















Vanya_Djordjevich_signature

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Банички