Продукти :
60 мл нахутена вода / използвала съм течността от консерва /
1 ч. л. горчица
1 ч. л. прясно изцеден лимонов сок
1/2 ч. л. сол
200 мл олио
3 скилидки чесън
1 бр изпечен и обелен патладжан / или от буркан /
Приготвяне :
В буркан или подходящ висок, продълговат съд добавете нахутена вода / това е водата, в която е варен нахут,аа в моя случай от консерва/, сол, лимонов сок, горчица, олио. С пасатор издърпвате на горе постепенно, до получаване на пухкава майонеза. Добавете пасирани скилидки чесън и нарязан на ситно патладжан и сол на вкус. Пасирайте, до получаване на еднородна смес. Охладете в хладилник.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар