menu
!doctype>
неделя, 3 януари 2021 г.
Падейски кифли
Продукти :
100 мл вода
200 мл прясно мляко
25 г прясна мая
1 с. л. сол / равна /
1 с. л. захар
1 с. л. олио
500 г брашно
Още :
70 г свинска мас / масло /
2 жълтъка
1/2 с. л. брашно
1 яйце за намазване
Сусам за поръсване
Приготвяне :
В топла вода добавете мая, захар и 1 с. л. от брашното. Разбъркайте и оставете да шупне.
В останалото брашно добавете сол, топло прясно мляко, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете покрито 15 мин.
През това време смесете свинска мас, жълтъци и брашно.
Тестото разделете на 2 равни част. Всяка разточвате на кръгла кора две педи широка. На едната намажете сместа от свинска мас и покрийте с другата разточена кора. Продължавате да разточвате, колкото се може по-голяма правоъгълна кора. От едната страна навивате на руло, до половината и от другата страна по същия начин, до половината. Трябва да се срещнат в средата. Разрежете на две части и ще се получат две рула. Всяко режете на зиг-заг парчета. Редете ги в тава с хартия на дъното. Оставете покрити 20 мин. Намажете с леко разбито яйце и поръсвате със сусам. Печете на 180 градуса, до готовност
По желание и плънка от сирене, колбас....., но на ситно.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Уникално вкусни..Благодаря Ваня
ОтговорИзтриванеВаня,станаха чудесни, Благодаря!Винаги когато реша да правя нещичко, първо избирам твоя рецепта, всички много сполучливи, е по-мойте възможности!
ОтговорИзтриванеПолучиха се много добре. Много хубава рецепта. Благодаря.
ОтговорИзтриванеЕфектни и много вкусни! Аз разтопих свинската мас и това ме затрудни при разточването, но за следващият път ще знам.Благодаря за сполучливата рецепта!
ОтговорИзтриване