menu
!doctype>
неделя, 23 август 2015 г.
ПОНИЧКИ
ПРОДУКТИ:
2 ЯЙЦА
1/2 Ч.Л.СОЛ
1 С.Л.ЗАХАР
35 ГР.МАЯ
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
100 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
50 МЛ.ОЛИО
ОКОЛО 600 ГР.БРАШНО
ЩИПКА СОДА БИКАРБОНАТ /ЗА ДА НЕ ПОЕМАТ МАЗНИНА ПРИ ПЪРЖЕНЕ/
ОЩЕ:
ОЛИО ЗА ПЪРЖЕНЕ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО ДОБАВЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.РАЗБЪРКАЙТЕ И ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЩИПКА СОДА БИКАРБОНАТ,ЯЙЦА,КИСЕЛО МЛЯКО,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО/НЕ ПРЕКАЛЯВАЙТЕ С БРАШНОТО,ОСТАВЕТЕ ГО ЛЕКО ЛЕПЯЩО/.ОСТАВЕТЕ ДА ВТАСА НА ТОПЛО.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗТОЧЕТЕ НА КРЪГЛА КОРА ДЕБЕЛА 1 СМ.С ЧАША 10 СМ.ВАДЕТЕ КРЪГОВЕ.В СРЕДАТА НА ВСЕКИ С МАЛКА КАПАЧКА ВАДЕТЕ ПО-МАЛКИ КРЪГОВЕ.СЛОЖЕТЕ ОЛИО ДА СЕ ГРЕЕ НА СРЕДНА ТЕМПЕРАТУРА.ПЪРЖЕТЕ ПОНИЧКИТЕ,КАТО ГИ ПУСКАТЕ ПЪРВО НА СТРАНАТ НА КОЯТО СА БИЛИ НА ПЛОТА.ГОТОВИ ВАДЕТЕ В/У КУХНЕНСКА САЛФЕТКА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
prekrasni i vkusni recepti,blagodarq Vanya
ОтговорИзтриванеЗдравей, Ваня ! Направих поничките, на вкус са точно като мекици, но станаха добри. Това, което исках да спомена е, че нали първо ги слагаш на страната на която са лежали на плота - ами точно на тази страна при пърженето излизаха грапави, а от другата страна - абсолютно гладки. Къде сгреших ? Може би трябва да ги нанижа на нещо, за да може да се надува и другата страна, не да е потисната :)
ОтговорИзтриване