menu
четвъртък, 20 август 2015 г.
СЛОВЕНСКИ ПЕЧИВА
ПРОДУКТИ:
750-800 ГР.БРАШНО
2 ЖЪЛТЪКА
1 МАЯ /40 ГР/
250 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
200 ГР.КИСЕЛО МЛЯКО
3 С.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
КОРАТА НА ЕДИН ЛИМОН
1 ПАКЕТЧЕ ВАНИЛОВА ЗАХАР
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
150 ГР.МАСЛО
ПУДРА ЗАХАР ЗА ПОРЪСВАНЕ
КОНФИТЮР /ТЕЧЕН ШОКОЛАД/
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЖЪЛТЪЦИ,КИСЕЛО МЛЯКО,ВАНИЛОВА ЗАХАР,ЛИМОНОВА КОРА И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО БЕЗ ДА ПРИМЕСВАТЕ РАЗТОЧВАТЕ НА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА ДЕБЕЛА 1 СМ.НАРЯЗВАТЕ НА КВАДРАТИ ИЛИ ПРАВОЪГЪЛНИЦИ.В ЕДНАТА СТРАНА НА ВСЯКО СЛОЖЕТЕ ПО ЕДНА ЛЪЖИЦА КОНФИТЮР.ПРИХЛУПВАТЕ ВСЯКО И НЕЖНО ПРИТИСКАТЕ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ.РЕДИТЕ В ТАВА С ХАРТИЯ.ОСТАВЕТЕ ЗА 20 МИН.ДА ВТАСАТ.НАМАЗВАТЕ ВСЯКО С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ.ОТ ГОРЕ НАСТЪРЖЕТЕ В/У ВСЯКО МАСЛО И ПЕЧЕТЕ НА 180 ГРАДУСА.ГОТОВИТЕ ПЕЧИВА ОЩЕ ТОПЛИ ПОРЪСВАТЕ ОБИЛНО С ПУДРА ЗАХАР.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
01/11/2017 - 2 Comments
27/12/2015 - 1 Comments
16/02/2018 - 3 Comments
Interesna vkusotia
ОтговорИзтриване