menu
!doctype>
събота, 25 ноември 2017 г.
Бейби щоленчета
Продукти:
100 г масло
125 г крема сирене /натурално /
70 г захар
1 ванилия
1 яйце
270 г брашно
1 пакетче бакпулвер
70 г стафиди
70 г кандирани плодове / портокалови корички, ситно нарязани смокини, захаросани череши, боровинки и др. /
70 г ситно нарязани ядки / орехи, лешници, бадеми /
Още:
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В пресято брашно добавете захар, бакпулвер, ванилия, масло на стайна температура, крема сирене, яйце. Замесете тесто и в него добавете стафиди, ситно нарязани кандирани плодове, ситно нарязани ядки. От полученото тесто правете топчета / 20-22 г /. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Печете в загряна фурна, около 16 мин. Охладете и поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня, нямаш умора. Браво. И тутманика и щоленчетата са ....вече нямам думи. Да те питам фурната с вентилатор или без. И двете рецепти ще ги пробвам .
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Всичко пека с вентилатор. Благодаря.
ИзтриванеВаня, пак съм аз. А с масло може ли да ги намажа и тогава пудра захар или не е необходимо. Благодаря ти предварително
ОтговорИзтриванеНа колко градуса да ги пека, мила Ваня ?
ОтговорИзтриванеНа 180 градуса.
ИзтриванеНаправих ги Ваня. Станаха много,много вкусни.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата.
Поздрави Катя
Здравейте! Пробвах "Бейби щоленчетета" станаха страхотни. 1/2 от брашното замених с пълнозърнесто брашно получиха се невероятни сладки. Благодаря за рецептата! Очакваме нови идеи!
ОтговорИзтриванеАна Пеева
Здравейте, имам въпрос, приблизително колко щоленчета излизат от една доза
ОтговорИзтриванеНа мен ми излезнаха 25 бр. Станаха чудни.
ИзтриванеБраво Ваня! Уникални,днес намерих време да ги направя.Поздрави Цвети!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви Ваня, станаха страхотно вкусни!!! Весели празници!
ОтговорИзтриванеБлагодаря. Отличен резултат. Успешна и здрава Нова 2018 г.
ОтговорИзтриванеПривет! Възможно ли е да използвам извара вместо крема сирене?
ОтговорИзтриванеИ аз ги направих току що.Превъзходни са.
ИзтриванеЗдравейте, реших да пробвам рецептата. Само имам един въпрос- трябва ли да престояват пи- дълго време, като щолен или не? Благодаря!
ОтговорИзтриванеНай-вкусните щоленчета!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ваня!
Весели празници!
Здравейте! Сега ми попадна тази прекрасна рецепта за щоленчета. Бихте ли ми казали колко време е трайността на щолените? Благодаря!
ОтговорИзтриванеПри мен около месец!
ИзтриванеИ унас ухае на щолен! Благодаря за тази идея за щолен🙏
ОтговорИзтриванеРадвам се, че те има невероятна Ваня❤️❤️❤️
Колко броя излизат?Благодаря!
ОтговорИзтриванеНаправих ги.Станаха страхотни.Не ръсих със захар-достатъчно сладки са.Сложих бадеми,стафиди,фурми,боровинки.Следващия път-повече неща.
ОтговорИзтриване42 бр.ми излязоха на мен-теглих точно по 20гр.
Първо брашното ,след това сушените плодове ли ?��Или в тази последователност и объркваме всичко :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте!! Страхотна е рецептата!! Уникални!! Децата много ги харесаха, а на мен ми хареса, че няма много захар ;) Браво! Обожавам щолени!
ОтговорИзтриванеИмам една чуденка.. Мисля да заменя част от брашното по рецептата с бадемово.. Липсва ми марципановия вкус на щолена.. Имате ли идея, с какви пропорции трябва да се случи това? :) :) :)
Здравейте, и на мен много ми хареса тази рецепта - стори ми се податлива на импровизации и се развихрих :D идеяta да се добави бадемово брашно ми хареса :) Аз пробвах 220 гр. брашно, 50 гр. брашно от бадеми. Станаха доста добре според мен, дори мисля могат да поемат още малко да се увеличи брашното от бадеми. Също добавих по 1-2 щипки канела, кардамон и индисйко орехче, накиснах стафидите в малко коняк за аромат, намазах готовите щоленчета с разтопено масло (както някой беше предложил тук в коементар) и ги овалях от всички страни с пудра захар и се получи доста близко усещане до щолен :) Докато се обърна да ги овалвам с пудра захар и съпругът ми беше унишожил три - приемам го за добър знак ;)
ИзтриванеАз смятам да заменя брашното с бадемово,а захарта с Еритритол.
Изтриванев загрята фурна ли ги слагате
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Колко излизат като количество, горе-долу?
ОтговорИзтриванеВаня, уникална както винаги! Две дози направих току що! Много приятни на вкус.
ОтговорИзтриванеПравя вече трети път. Невероятни се получават. Благодаря, Ваня!
ОтговорИзтриванеТова са ми едни от любимите сладки, няколко пъти вече ги правя.
ОтговорИзтриване