menu

събота, 25 ноември 2017 г.

Тутманик с яйце и сирене






Продукти:

1 яйце
250 мл. прясно мляко
50 мл. вода
75 мл. олио
21 гр. прясна мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
640 гр. брашно

За плънка:

200 гр. сирене + 1 яйце

Още:

1 яйце за намазване

Приготвяне:

В 100 мл. от топлото прясно мляко разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно добавете сол, леко разбито яйце, олио, топла вода, останалото прясно мляко и шупналата мая. Завесете меко тесто. Оставете 10 мин, да си почине.
През това време:
Натрошете сирене и добавете яйце.Разбъркайте.
Тава 28 см., с хартия за печене.
На плот с брашно разточвате тестото на 0,7 см., без да примесвате тестото.
Вадете кръгове с чаша, широка 8 см.
Изрезките от тестото примесвате и оставяте покрито.
На всеки кръг в средата, сложете по 1 ч.л. от сместа яйце и сирене. Слепвате в двата края и редите в тава , като започвате от центъра в кръг, като цвете. Втори ред, между всяко от първия.
Разточва се останалото тесто и отново по същият начин. От изрязаното тесто от втория път, се правят малки топчета и се слагат там, където има празно място. Оставете покрита до загряване на фурната на 180 градуса.
Намажете с леко разбито яйце. Печем в загряна фурна, първите 20 мин. покрита с хартия за печене, след което хартията се маха и се пече до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Vanya_Djordjevich

1 коментар:

  1. Браво много сполучлива рецепта ,както винаги.Стана супер мека и вкусна. Ваня ти си родена за това .♥️💋

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице