menu

събота, 4 юли 2015 г.

СОЛЕНИ МЪФИНИ С КРЕМА СИРЕНЕ





ПРОДУКТИ:

1 ЯЙЦЕ
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 СУХА МАЯ /7 ГР./
100 МЛ.ОЛИО
470 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ

ЗА ПЛЪНКА:

200 ГР.КРЕМА СИРЕНЕ

ОЩЕ:

ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ

ПРИГОТВЯНЕ:

В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ЗА 15 МИН.ДА СИ ПОЧИНЕ.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 12 РАВНИ ЧАСТИ /ИЛИ 65 ГР.ВСЯКО/.ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕТА.ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ НА ТЪНКА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 14-18 СМ.ОТ ЕДНАТА СТРАНА ОТ ПОЛОВИНАТА НА ДОЛО НАРЯЗВАТЕ НА ЛЕНТИ 1 СМ.,ДО КРАЯ.ОТ ДРУГАТА СТРАНА НАМАЗВАТЕ С КРЕМА СИРЕНЕ.НАВИВАТЕ НА РУЛО, КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СТРАНАТА НА КРЕМА СИРЕНЕТО.ОФОРМЯТЕ ОХЛЮВ И РЕДИТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА МЪФИНИ,НАМАЗАНА С ОЛИО.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ОСТАНАЛИТЕ.ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА 15 МИН.,НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОРЪСЕТЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА.

ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






























ИЗВОР-КУЛИНАРИКА

87 коментара:

  1. Просто не зная какво да кажа...,каквото и да публикувате,каквото и да направя по Ваша рецепта,Ваня,всичко е прекрасно!Благодаря,ще опитам и това страхотно предложение!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглеждат просто зашеметяващо вкусни.... ще ги опитаме и ние задължително! Възхищавам ви се страшно много на таланта! Искам само да попитам в силиконова форма за мъфини мога ли да ги опека и ако да, трябва ли да я намажа с олио? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Запрятам ръкави:))))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, пробвахме Вашата рецепта, уникални на вкус! Благорадя за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  5. Мъфините изглеждат много вкусно, искам да попитам с цялото яйце ли се намазват или само с жълтък, а също и фурната трябва ли да е предварително загрята?

    ОтговорИзтриване
  6. Миглена Миткова13 юли 2015 г. в 9:32

    Невероятни кулинарни предложения!

    ОтговорИзтриване
  7. Ваня,благодаря за страхотната рецепта.Направих мъфините-резултата е повече от перфектен и вкусен.

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, Ваня. Вчера направих мъфини по тази рецепта и трябва да кажа, че тестото е просто прекрасно - лесно се замесва и е много вкусно. Поздравления. Даниела

    ОтговорИзтриване
  9. Izglegdat prekrasno.6e di probvam.

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря за рецептата.Станаха разкошни.Надявам се и гостите ми да ги оценят.

    ОтговорИзтриване
  11. prosto perfektni ot vsiakude;testo,vkus i vid!blagodaria i komplimenti!Nelly!

    ОтговорИзтриване
  12. И аз благодаря за чудесната рецепта.Направих ги в силиконови формички за мъфини и с обикновено сирене.Стана копринено меко тесто,не се наложи допълнително брашно за разточване.Бързо,лесно и вкусно.Антония.

    ОтговорИзтриване
  13. Здравей Ваня, може ли вместо бяло да използвам друго брашно, например от лимец ?

    ОтговорИзтриване
  14. Zdravei Vanya. Chudesna recepta, mnogo sa vkusni. Vchera dva pati gi prigotviah I vsichki gi haresaha. Pizdravi Kalina. :-)

    ОтговорИзтриване
  15. Здравейте! Направих мъфините и много ми харесаха. Но отвън станаха много твърди. Защо може да се е получило така? Дали защото не ги пекох на 200 градуса, а на по-малко?

    ОтговорИзтриване
  16. Добър ден, Ваня! Моля да ми отговорите, дали мога да заменя сухата мая с прясна(жива) и какво количество от нея да сложа?! Благодаря предварително за отговора, желая Ви лек и спокоен ден! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да замените сухата мая с прясна 25 гр.прясна мая.

      Изтриване
    2. Здравейте, при първия ми опит станах прекрасни. след това обаче пробвам два пъти и маята ми не шупва, замесван тесто въпреки това, но не се получават. Тук казвате, че мога да сложа 25гр пряясна мая, и нея ли разтварям по същият начин като сухата?

      Изтриване
  17. Ваня, страхотна рецепта! Благодаря за споделянето й. Имам доста неща да пробвам, ти си неуморна... :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте Ваня, ще правя тези така апетитни мъфини и искам да попитам дали е възможно да замеся тестото в хлебопекарна?
    Поздрави
    Диана

    ОтговорИзтриване
  19. Благодаря за рецептата, мъфините станаха страхотни, напарвих ги с извара. Явно днес ми е ден, защото докато мъфините бяха във фурната, замесих и Памук кифли. Тях ги направих с шоколад, домашно сладко от праскови и извара. Вкусотия!

    ОтговорИзтриване
  20. Здравей,Ваня! Искам да попитам може ли вместо крема сирене да сложа маскарпоне или обикновено сирене? Благодаря за страхотните идеи!

    ОтговорИзтриване
  21. Във силиконови форми дали ще станат?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Моля ви,отговорете ми...

      Изтриване
    2. Стават и в силиконови форми.

      Изтриване
    3. Пробвах ги,невероятни са .Благодаря за рецептата :) ��

      Изтриване
  22. unikalni pozdravleniq opitaite nqma da sajalqvate

    ОтговорИзтриване
  23. Току-що ги опитахме.Моята дъщеря е много капризна,какво ли не съм опитвала,но този път имах попадение.Харесаха и много.Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
  24. Мъфините са страхотни и 12 бр се изпаряват за 5 мин :) Благодаря Ви за страхотната рецептата!

    ОтговорИзтриване
  25. Stanaha perfektni chudesni mnogo sa hubavi blagodarq za receptata

    ОтговорИзтриване
  26. Разкошни мъфини се получиха.Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  27. Станаха страхотни и много вкусни "–

    ОтговорИзтриване
  28. Уникални са!! Пробвани и мноого вкусни, пухкави и прекрасно изглеждат:) Благодаря за страхотната рецепта:)

    ОтговорИзтриване
  29. Изглеждатсупер.
    Судоволствиещегипробвам

    ОтговорИзтриване
  30. Много лесни вкусни и красиви.Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  31. Здравейте Ваня възможно ли е ,тъй като нямам форма за мъфини да ги направя по същия начин,но да ги изпека просто на хартия за печене. Ще се получи ли нещо?

    ОтговорИзтриване
  32. Здравей Ваня,правя тези мъфини вече няколко пъти и всички ги обожават,но би ли ме посъветвала,дали може да направя тестото от вечерта или направо да ги сложа и във формичките от вечерта,а да ги пека сутринта,тъй като искам да почерпя едни ранни гости?Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мила Тони радвам се,че ви харесват. Мисля,че тестото ще превтаса и няма да имате същия ефект,но бих ви посъветвала да използвате рецепта ми за Лудо тесто. То се прави от вечерта и се използва на другия ден. Съхранява се в хладилник. Може да го оформите също,като тези мъфини.

      Изтриване
  33. Много благодаря за съвета и за бързия отговор.С моите приятелки редовно изпробваме рецептите ти.Всичко най-хубаво ти желая.

    ОтговорИзтриване
  34. Защо - мъфинки...толкова грозно звучи една дума преведена на друг език и адаптирана с българско звучене. Ако нещо, което нямаме и навлезе от вън с името си разбирам, но думата "мъфин" е в превод от английски- "кекс", т. е. имаме си българска дума. Т.е. това са " солени кексчета". Между другото нищо ново под слънцето, още като дете съм яла солени кексчета, има си български рецепти.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази да не е китайска рецепта????
      Или да кажете нещо!
      Ами напишете Вашата рецепта,като е толкова стара!!!

      Изтриване
  35. Здравейте,
    Дали може да се направят в малки единични силиконови форми? Виждат ми се по-малки от тези на картинката и не знам дали да ги разделя на повече от 12 топки???

    ОтговорИзтриване
  36. Страхотна рецепта!Правя ги за втори път и много се харесват.Благодаря Ваня!

    ОтговорИзтриване
  37. Светлана Петрова14 октомври 2016 г. в 9:41

    Страхотни са! Направих ги и като вариант със сирене и други с колбас.Всичките станаха много вкусни

    ОтговорИзтриване
  38. Пропорциите са много точни. Чак се учудих - приготвих не 470 гр. брашно, а към 500 гр. и тестото ми стана по-твърдо, отколкото трябваше. Комплименти!

    ОтговорИзтриване
  39. Ваня, благодаря за прекраната рецепта и за книгата.

    ОтговорИзтриване
  40. Вече ги правя няколко пъти, страхотни на вкус и вид. Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  41. Страхотна рецепта, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  42. Здравейте, много благодаря за сполучливата рецепта. Мъфините станаха чудесни, чудесни!
    Благодаря и за точните мерки, по принцип нямам проблеми с рецепти, които са описани "брашно колкото поеме", но сега реших да съм съвсем точна и добре, защото по моему тестото си искаше още брашно. Добре, че реших да се доверя на по-опитните и съвсем не сгреших, получиха се наистина превъзходни, пухкави, мммм ... В няколко спожих слайс шунка вместо сирене и също бяха много вкусни :)

    ОтговорИзтриване
  43. Тази ваша рецепта не струва и пет пари. Толкова много брашно с толкова малко течности не стана нищо наложи се да изхвърля всичко в коша. Правила съм доста ваши рецепти но от тази останах много разочарована

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И къде пък видяхте "толкова много брашно"?Всичко си е много точно.Аз направих половината със сладко и станаха чудесни.

      Изтриване
  44. Ваня, благодаря ти за споделената рецепта. Аз ги приготвих с крем сирене и настъргана шунка, станаха страхотни!

    ОтговорИзтриване
  45. Ваня, благодаря, станаха перфектни! Сложих българско бяло сирене, а в някои стафиди или шоколад! И с мармалад сигурно са страхотни. Децата всичко ометоха!Весела

    ОтговорИзтриване
  46. Много ти благодаря Ваня!!! Аз направиох от розичките питка, намазах с масълце,нарязан магданоз и чесън на прах.. Стана невероятна.

    ОтговорИзтриване
  47. Това е една от най-вкусните рецепти на света! Получиха се невероятно вкусни (тъй като за съжаление не разполагам с бяло сирене, като българското, сложих камамбер и бри). За първи път пиша под рецепта, но нямаше как да не изразя благодарността си! Поздрави, Хари

    ОтговорИзтриване
  48. Здравейте! Дали е възможно да се ползват хартиени формички за мъфини,които да поставим после в подходящата тава?

    ОтговорИзтриване
  49. Ваня,адмирации 👏 От миналата година от както ги открих и правя на дъщеря ми ,са едно от любимите й изкушения, както и кифличките с крем :) Благодаря за вкусните рецепти ❤

    ОтговорИзтриване
  50. Вчера зарадвах семейството с мъфините. Получиха се превъзходно! Определено ще ги направим отново ! Благодаря Ви за рецептата! Ще следя блога Ви с най - голямо удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  51. Ваня искам само да попитам мога ли да ползвам това тесто наприемер за баница ?? Благодаря за страхотните рецепти имам и вашата книга уникална е !!

    ОтговорИзтриване
  52. Ваня мога ли да позвам това тесто например за баница ?

    ОтговорИзтриване
  53. А колко време трябва да се пече?

    ОтговорИзтриване
  54. Здравейте, Ваня! Огромни благодарности за споделените рецепти! Всичко, което съм правила от блога Ви ми се получава! Тестото за мъфините със сирене крема замесих в хлебопекарната, стана много пухкаво и меко тесто. За съжаление не ми се получи така прекрасно оформянето като Вашите, направих ги на възелчета! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  55. Страхотна рецепта аз ги направих и с шоколад станаха много вкусни . Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване
  56. Благодаря за рецептата,станаха чудни мъфини.

    ОтговорИзтриване
  57. Рецептата е точна и много сполучлива, станаха перфектни, с една малка разлика - сложих натрошено сирене вместо крема.

    ОтговорИзтриване
  58. Вчера ги правих, днес отново! Станаха уникални! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  59. Благодаря за страхотната рецепта ! Много лесни и много вкусни ! Благодаря , Ваня !!!

    ОтговорИзтриване
  60. Благодаря , Ваня !!! Много лесни и страшно вкусни !

    ОтговорИзтриване
  61. Леле изглеждат страхотно. Утре ще ги пробвам.
    Благодаря Ви от сърце. Дано ми се получат.

    ОтговорИзтриване
  62. Димана Попова16 април 2020 г. в 13:58

    Здравейте! Вчера реших да изпробвам рецептата Ви. Спазих всички указания, но резултата не беше перфектен. Самото тесто беше малко странно- като че ли хем мазно, хем сухо. Не беше идеално еластично.
    Спазих дори и размера на топчетата, като ги мерих на везната. Сложих във формата и пекох на 200 градуса, но тъй като не сте писали точно време, ги пекох до готовност по моя преценка. Мъфините станаха златисти, но много твърди, а от вътре някак недоопечени.
    Бихте ли ми дали съвет, къде съм сгрешила?

    ОтговорИзтриване
  63. Много Ви благодаря за чудесно представената рецепта! Вече три пъти я пробвах - и с пълнозърнесто, и с бяло пшенично брашно: тестото се получава леко, пухкаво, почти въздушно, а и се моделира леко, без да лепне. С бялото брашно станаха по-добри. Пробвах с крема сирене, както и с извара, а и с обезсолено натрошено сирене. Няма спор - с крема сирене са най-вкусни! Чудни са! За десерт, за закуска, за похапване между другото - всякога и по всяко време. Благодаря Ви от сърце!

    ОтговорИзтриване
  64. Благодаря за прекрасната и лесна рецепта, уникални са мъфинките!

    ОтговорИзтриване
  65. Може ли краве сирене, вместо крема сирене?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице