menu
!doctype>
събота, 4 юли 2015 г.
СОЛЕНИ МЪФИНИ С КРЕМА СИРЕНЕ
ПРОДУКТИ:
1 ЯЙЦЕ
200 МЛ.ПРЯСНО МЛЯКО
1 СУХА МАЯ /7 ГР./
100 МЛ.ОЛИО
470 ГР.БРАШНО
1 Ч.Л.ЗАХАР
1 Ч.Л.СОЛ
ЗА ПЛЪНКА:
200 ГР.КРЕМА СИРЕНЕ
ОЩЕ:
ЯЙЦЕ ЗА НАМАЗВАНЕ
СУСАМ
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛОТО ПРЯСНО МЛЯКО РАЗТВОРЕТЕ МАЯ,ЗАХАР И 1 С.Л.БРАШНО.ОСТАВЕТЕ ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ СОЛ,ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ,ОЛИО И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО.ОСТАВЕТЕ ТЕСТОТО ЗА 15 МИН.ДА СИ ПОЧИНЕ.
РАЗДЕЛЕТЕ ТЕСТОТО НА 12 РАВНИ ЧАСТИ /ИЛИ 65 ГР.ВСЯКО/.ОФОРМЕТЕ ТОПЧЕТА.ВСЯКО ТОПЧЕ РАЗТОЧВАТЕ НА ТЪНКА ПРАВОЪГЪЛНА КОРА 14-18 СМ.ОТ ЕДНАТА СТРАНА ОТ ПОЛОВИНАТА НА ДОЛО НАРЯЗВАТЕ НА ЛЕНТИ 1 СМ.,ДО КРАЯ.ОТ ДРУГАТА СТРАНА НАМАЗВАТЕ С КРЕМА СИРЕНЕ.НАВИВАТЕ НА РУЛО, КАТО ЗАПОЧВАТЕ ОТ СТРАНАТА НА КРЕМА СИРЕНЕТО.ОФОРМЯТЕ ОХЛЮВ И РЕДИТЕ ВЪВ ФОРМА ЗА МЪФИНИ,НАМАЗАНА С ОЛИО.ПО СЪЩИЯ НАЧИН НАПРАВЕТЕ И ОСТАНАЛИТЕ.ОСТАВЕТЕ ГИ ЗА 15 МИН.,НАМАЖЕТЕ С ЛЕКО РАЗБИТО ЯЙЦЕ И ПОРЪСЕТЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕТЕ НА 200 ГРАДУСА.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В КУЛИНАРНАТА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ИЗВОР-КУЛИНАРИКА
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Просто не зная какво да кажа...,каквото и да публикувате,каквото и да направя по Ваша рецепта,Ваня,всичко е прекрасно!Благодаря,ще опитам и това страхотно предложение!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за доверието,много се радвам!
ИзтриванеИ аз така мисля, браво
ИзтриванеVideh ovo na Coolinarici i jako mi se dopalo.
ОтговорИзтриванеDa Zokki I ja tamo videla I udusevila se.
ИзтриванеИзглеждат просто зашеметяващо вкусни.... ще ги опитаме и ние задължително! Възхищавам ви се страшно много на таланта! Искам само да попитам в силиконова форма за мъфини мога ли да ги опека и ако да, трябва ли да я намажа с олио? Благодаря!
ОтговорИзтриванеЗапрятам ръкави:))))
ОтговорИзтриванеМноого красиви питки!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, пробвахме Вашата рецепта, уникални на вкус! Благорадя за рецептата!
ОтговорИзтриванеМъфините изглеждат много вкусно, искам да попитам с цялото яйце ли се намазват или само с жълтък, а също и фурната трябва ли да е предварително загрята?
ОтговорИзтриванеНевероятни кулинарни предложения!
ОтговорИзтриванеВаня,благодаря за страхотната рецепта.Направих мъфините-резултата е повече от перфектен и вкусен.
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ваня. Вчера направих мъфини по тази рецепта и трябва да кажа, че тестото е просто прекрасно - лесно се замесва и е много вкусно. Поздравления. Даниела
ОтговорИзтриванеIzglegdat prekrasno.6e di probvam.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата.Станаха разкошни.Надявам се и гостите ми да ги оценят.
ОтговорИзтриванеprosto perfektni ot vsiakude;testo,vkus i vid!blagodaria i komplimenti!Nelly!
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря за чудесната рецепта.Направих ги в силиконови формички за мъфини и с обикновено сирене.Стана копринено меко тесто,не се наложи допълнително брашно за разточване.Бързо,лесно и вкусно.Антония.
ОтговорИзтриванеЗдравей Ваня, може ли вместо бяло да използвам друго брашно, например от лимец ?
ОтговорИзтриванеМоже да.
ИзтриванеZdravei Vanya. Chudesna recepta, mnogo sa vkusni. Vchera dva pati gi prigotviah I vsichki gi haresaha. Pizdravi Kalina. :-)
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Направих мъфините и много ми харесаха. Но отвън станаха много твърди. Защо може да се е получило така? Дали защото не ги пекох на 200 градуса, а на по-малко?
ОтговорИзтриванеДобър ден, Ваня! Моля да ми отговорите, дали мога да заменя сухата мая с прясна(жива) и какво количество от нея да сложа?! Благодаря предварително за отговора, желая Ви лек и спокоен ден! :)
ОтговорИзтриванеМоже да замените сухата мая с прясна 25 гр.прясна мая.
ИзтриванеЗдравейте, при първия ми опит станах прекрасни. след това обаче пробвам два пъти и маята ми не шупва, замесван тесто въпреки това, но не се получават. Тук казвате, че мога да сложа 25гр пряясна мая, и нея ли разтварям по същият начин като сухата?
ИзтриванеВаня, страхотна рецепта! Благодаря за споделянето й. Имам доста неща да пробвам, ти си неуморна... :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря.
ИзтриванеЗдравейте Ваня, ще правя тези така апетитни мъфини и искам да попитам дали е възможно да замеся тестото в хлебопекарна?
ОтговорИзтриванеПоздрави
Диана
Може да замесите тестото и в хлебопекарна.Успех.
ИзтриванеБлагодаря за рецептата, мъфините станаха страхотни, напарвих ги с извара. Явно днес ми е ден, защото докато мъфините бяха във фурната, замесих и Памук кифли. Тях ги направих с шоколад, домашно сладко от праскови и извара. Вкусотия!
ОтговорИзтриванеЗдравей,Ваня! Искам да попитам може ли вместо крема сирене да сложа маскарпоне или обикновено сирене? Благодаря за страхотните идеи!
ОтговорИзтриванеМоже с всякаква плънка.
ИзтриванеВъв силиконови форми дали ще станат?
ОтговорИзтриванеМоля ви,отговорете ми...
ИзтриванеСтават и в силиконови форми.
ИзтриванеПробвах ги,невероятни са .Благодаря за рецептата :) ��
ИзтриванеБлагодаря ви :)
ОтговорИзтриванеЩе ги пробвам !
ОтговорИзтриванеunikalni pozdravleniq opitaite nqma da sajalqvate
ОтговорИзтриванеТоку-що ги опитахме.Моята дъщеря е много капризна,какво ли не съм опитвала,но този път имах попадение.Харесаха и много.Благодаря за идеята!
ОтговорИзтриванеМъфините са страхотни и 12 бр се изпаряват за 5 мин :) Благодаря Ви за страхотната рецептата!
ОтговорИзтриванеStanaha perfektni chudesni mnogo sa hubavi blagodarq za receptata
ОтговорИзтриванеРазкошни мъфини се получиха.Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеСтанаха страхотни и много вкусни "–
ОтговорИзтриванеУникални са!! Пробвани и мноого вкусни, пухкави и прекрасно изглеждат:) Благодаря за страхотната рецепта:)
ОтговорИзтриванеИзглеждатсупер.
ОтговорИзтриванеСудоволствиещегипробвам
Много лесни вкусни и красиви.Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня възможно ли е ,тъй като нямам форма за мъфини да ги направя по същия начин,но да ги изпека просто на хартия за печене. Ще се получи ли нещо?
ОтговорИзтриванеМоже мила,но ще се разтворят при печене.
ИзтриванеЗдравей Ваня,правя тези мъфини вече няколко пъти и всички ги обожават,но би ли ме посъветвала,дали може да направя тестото от вечерта или направо да ги сложа и във формичките от вечерта,а да ги пека сутринта,тъй като искам да почерпя едни ранни гости?Благодаря предварително.
ОтговорИзтриванеМила Тони радвам се,че ви харесват. Мисля,че тестото ще превтаса и няма да имате същия ефект,но бих ви посъветвала да използвате рецепта ми за Лудо тесто. То се прави от вечерта и се използва на другия ден. Съхранява се в хладилник. Може да го оформите също,като тези мъфини.
ИзтриванеМного благодаря за съвета и за бързия отговор.С моите приятелки редовно изпробваме рецептите ти.Всичко най-хубаво ти желая.
ОтговорИзтриванеСтрахотни са! Изпробвано!
ОтговорИзтриванеЗащо - мъфинки...толкова грозно звучи една дума преведена на друг език и адаптирана с българско звучене. Ако нещо, което нямаме и навлезе от вън с името си разбирам, но думата "мъфин" е в превод от английски- "кекс", т. е. имаме си българска дума. Т.е. това са " солени кексчета". Между другото нищо ново под слънцето, още като дете съм яла солени кексчета, има си български рецепти.
ОтговорИзтриванеТази да не е китайска рецепта????
ИзтриванеИли да кажете нещо!
Ами напишете Вашата рецепта,като е толкова стара!!!
Страхотни!!!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеДали може да се направят в малки единични силиконови форми? Виждат ми се по-малки от тези на картинката и не знам дали да ги разделя на повече от 12 топки???
Страхотна рецепта!Правя ги за втори път и много се харесват.Благодаря Ваня!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са! Направих ги и като вариант със сирене и други с колбас.Всичките станаха много вкусни
ОтговорИзтриванеПропорциите са много точни. Чак се учудих - приготвих не 470 гр. брашно, а към 500 гр. и тестото ми стана по-твърдо, отколкото трябваше. Комплименти!
ОтговорИзтриванеВаня, благодаря за прекраната рецепта и за книгата.
ОтговорИзтриванеВече ги правя няколко пъти, страхотни на вкус и вид. Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта, благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте, много благодаря за сполучливата рецепта. Мъфините станаха чудесни, чудесни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и за точните мерки, по принцип нямам проблеми с рецепти, които са описани "брашно колкото поеме", но сега реших да съм съвсем точна и добре, защото по моему тестото си искаше още брашно. Добре, че реших да се доверя на по-опитните и съвсем не сгреших, получиха се наистина превъзходни, пухкави, мммм ... В няколко спожих слайс шунка вместо сирене и също бяха много вкусни :)
Тази ваша рецепта не струва и пет пари. Толкова много брашно с толкова малко течности не стана нищо наложи се да изхвърля всичко в коша. Правила съм доста ваши рецепти но от тази останах много разочарована
ОтговорИзтриванеИ къде пък видяхте "толкова много брашно"?Всичко си е много точно.Аз направих половината със сладко и станаха чудесни.
ИзтриванеВаня, благодаря ти за споделената рецепта. Аз ги приготвих с крем сирене и настъргана шунка, станаха страхотни!
ОтговорИзтриванеВаня, благодаря, станаха перфектни! Сложих българско бяло сирене, а в някои стафиди или шоколад! И с мармалад сигурно са страхотни. Децата всичко ометоха!Весела
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря Ваня!!! Аз направиох от розичките питка, намазах с масълце,нарязан магданоз и чесън на прах.. Стана невероятна.
ОтговорИзтриванеТова е една от най-вкусните рецепти на света! Получиха се невероятно вкусни (тъй като за съжаление не разполагам с бяло сирене, като българското, сложих камамбер и бри). За първи път пиша под рецепта, но нямаше как да не изразя благодарността си! Поздрави, Хари
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Дали е възможно да се ползват хартиени формички за мъфини,които да поставим после в подходящата тава?
ОтговорИзтриванеВаня,адмирации 👏 От миналата година от както ги открих и правя на дъщеря ми ,са едно от любимите й изкушения, както и кифличките с крем :) Благодаря за вкусните рецепти ❤
ОтговорИзтриванеВчера зарадвах семейството с мъфините. Получиха се превъзходно! Определено ще ги направим отново ! Благодаря Ви за рецептата! Ще следя блога Ви с най - голямо удоволствие!
ОтговорИзтриванеВаня искам само да попитам мога ли да ползвам това тесто наприемер за баница ?? Благодаря за страхотните рецепти имам и вашата книга уникална е !!
ОтговорИзтриванеВаня мога ли да позвам това тесто например за баница ?
ОтговорИзтриванеА колко време трябва да се пече?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, Ваня! Огромни благодарности за споделените рецепти! Всичко, което съм правила от блога Ви ми се получава! Тестото за мъфините със сирене крема замесих в хлебопекарната, стана много пухкаво и меко тесто. За съжаление не ми се получи така прекрасно оформянето като Вашите, направих ги на възелчета! Весели празници!
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта аз ги направих и с шоколад станаха много вкусни . Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата,станаха чудни мъфини.
ОтговорИзтриванеРецептата е точна и много сполучлива, станаха перфектни, с една малка разлика - сложих натрошено сирене вместо крема.
ОтговорИзтриванеВчера ги правих, днес отново! Станаха уникални! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за страхотната рецепта ! Много лесни и много вкусни ! Благодаря , Ваня !!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря , Ваня !!! Много лесни и страшно вкусни !
ОтговорИзтриванеЛеле изглеждат страхотно. Утре ще ги пробвам.
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви от сърце. Дано ми се получат.
Здравейте! Вчера реших да изпробвам рецептата Ви. Спазих всички указания, но резултата не беше перфектен. Самото тесто беше малко странно- като че ли хем мазно, хем сухо. Не беше идеално еластично.
ОтговорИзтриванеСпазих дори и размера на топчетата, като ги мерих на везната. Сложих във формата и пекох на 200 градуса, но тъй като не сте писали точно време, ги пекох до готовност по моя преценка. Мъфините станаха златисти, но много твърди, а от вътре някак недоопечени.
Бихте ли ми дали съвет, къде съм сгрешила?
Много Ви благодаря за чудесно представената рецепта! Вече три пъти я пробвах - и с пълнозърнесто, и с бяло пшенично брашно: тестото се получава леко, пухкаво, почти въздушно, а и се моделира леко, без да лепне. С бялото брашно станаха по-добри. Пробвах с крема сирене, както и с извара, а и с обезсолено натрошено сирене. Няма спор - с крема сирене са най-вкусни! Чудни са! За десерт, за закуска, за похапване между другото - всякога и по всяко време. Благодаря Ви от сърце!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната и лесна рецепта, уникални са мъфинките!
ОтговорИзтриванеМоже ли краве сирене, вместо крема сирене?
ОтговорИзтриване