menu

събота, 25 ноември 2017 г.

Бейби щоленчета







Продукти:

100 г масло
125 г крема сирене /натурално /
70 г захар
1 ванилия
1 яйце
270 г брашно
1 пакетче бакпулвер

70 г  стафиди
70 г кандирани плодове / портокалови корички, ситно нарязани смокини, захаросани череши, боровинки и др. /
70 г ситно нарязани ядки / орехи, лешници, бадеми /

Още:

Пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
В пресято брашно добавете захар, бакпулвер, ванилия, масло на стайна температура, крема сирене, яйце. Замесете тесто и в него добавете стафиди, ситно нарязани кандирани плодове, ситно нарязани ядки. От полученото тесто правете топчета / 20-22 г /. Редете в тавата на фурната с хартия за печене. Печете в загряна фурна, около 16 мин. Охладете и поръсете с пудра захар.

 Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/















Vanya_Djordjevich

30 коментара:

  1. Ваня, нямаш умора. Браво. И тутманика и щоленчетата са ....вече нямам думи. Да те питам фурната с вентилатор или без. И двете рецепти ще ги пробвам .
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  2. Ваня, пак съм аз. А с масло може ли да ги намажа и тогава пудра захар или не е необходимо. Благодаря ти предварително

    ОтговорИзтриване
  3. На колко градуса да ги пека, мила Ваня ?

    ОтговорИзтриване
  4. Направих ги Ваня. Станаха много,много вкусни.
    Благодаря за рецептата.
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте! Пробвах "Бейби щоленчетета" станаха страхотни. 1/2 от брашното замених с пълнозърнесто брашно получиха се невероятни сладки. Благодаря за рецептата! Очакваме нови идеи!
    Ана Пеева

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, имам въпрос, приблизително колко щоленчета излизат от една доза

    ОтговорИзтриване
  7. Браво Ваня! Уникални,днес намерих време да ги направя.Поздрави Цвети!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря Ви Ваня, станаха страхотно вкусни!!! Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря. Отличен резултат. Успешна и здрава Нова 2018 г.

    ОтговорИзтриване
  10. Привет! Възможно ли е да използвам извара вместо крема сирене?

    ОтговорИзтриване
  11. Здравейте, реших да пробвам рецептата. Само имам един въпрос- трябва ли да престояват пи- дълго време, като щолен или не? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  12. Най-вкусните щоленчета!
    Благодаря, Ваня!
    Весели празници!

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте! Сега ми попадна тази прекрасна рецепта за щоленчета. Бихте ли ми казали колко време е трайността на щолените? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  14. И унас ухае на щолен! Благодаря за тази идея за щолен🙏
    Радвам се, че те има невероятна Ваня❤️❤️❤️

    ОтговорИзтриване
  15. Колко броя излизат?Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  16. Направих ги.Станаха страхотни.Не ръсих със захар-достатъчно сладки са.Сложих бадеми,стафиди,фурми,боровинки.Следващия път-повече неща.
    42 бр.ми излязоха на мен-теглих точно по 20гр.

    ОтговорИзтриване
  17. Първо брашното ,след това сушените плодове ли ?��Или в тази последователност и объркваме всичко :)

    ОтговорИзтриване
  18. Здравейте!! Страхотна е рецептата!! Уникални!! Децата много ги харесаха, а на мен ми хареса, че няма много захар ;) Браво! Обожавам щолени!
    Имам една чуденка.. Мисля да заменя част от брашното по рецептата с бадемово.. Липсва ми марципановия вкус на щолена.. Имате ли идея, с какви пропорции трябва да се случи това? :) :) :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, и на мен много ми хареса тази рецепта - стори ми се податлива на импровизации и се развихрих :D идеяta да се добави бадемово брашно ми хареса :) Аз пробвах 220 гр. брашно, 50 гр. брашно от бадеми. Станаха доста добре според мен, дори мисля могат да поемат още малко да се увеличи брашното от бадеми. Също добавих по 1-2 щипки канела, кардамон и индисйко орехче, накиснах стафидите в малко коняк за аромат, намазах готовите щоленчета с разтопено масло (както някой беше предложил тук в коементар) и ги овалях от всички страни с пудра захар и се получи доста близко усещане до щолен :) Докато се обърна да ги овалвам с пудра захар и съпругът ми беше унишожил три - приемам го за добър знак ;)

      Изтриване
    2. Аз смятам да заменя брашното с бадемово,а захарта с Еритритол.

      Изтриване
  19. в загрята фурна ли ги слагате

    ОтговорИзтриване
  20. Здравейте! Колко излизат като количество, горе-долу?

    ОтговорИзтриване
  21. Ваня, уникална както винаги! Две дози направих току що! Много приятни на вкус.

    ОтговорИзтриване
  22. Правя вече трети път. Невероятни се получават. Благодаря, Ваня!

    ОтговорИзтриване
  23. Това са ми едни от любимите сладки, няколко пъти вече ги правя.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице