menu

събота, 13 януари 2018 г.

" Сълзата на слона "








Продукти:

3 яйца
2 с.л. пудра захар
2 с.л. брашно / с връх /
1 с.л. какао / с връх /
1/2 пакетче бакпулвер

За крема:

250 гр. краве масло
3 с.л. пудра захар
1 пакетче ванилова захар
70 гр. едро нарязани ядки / орехи, лешници, бадеми /

Още:

сладко от кайсии
2 големи банана
ядки за декорация

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъците с пудра захар. Добавете жълтъците един по един.
Към получената смес добавете смесено и пресято брашно, с какао и бакпулвер. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете в тавата на фурната, с хартия за печене, която предварително сте намазали, с много малко олио. Изравнете равномерно, но не до края на тавата. Нека да остане по 1,5 см., от всички страни на тавата. Печете в загряна фурна около 10 мин. Внимавайте да не препечете блата. Готовият блат извадете от тавата, заедно с хартията и прихлупете внимателно на две. Оставете да изстине.
През това време, разбийте с миксер масло на стайна температура, с пудра захар и ванилова захар. Добавете и едро нарязани ядки.
Отстранете хартията за печене, от охладеният блат. Намажете с 1 с.л. сладко от кайсии, на едната половина нанесете половината от масления крем и на средата сложете банани. Прихлупете на половина и измажете десерта с останалият крем. По желание, декорирайте със смлени ядки.

Извадете от хладилника, 30 мин. преди да сервирате!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Vanya_Djordjevich

4 коментара:

  1. Хм, оригинала е тук >> https://www.top-rezepte.de/rezept/elefantentrane-ein-sehr-beliebter-kuchen-r456

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И да хъкате и да мъкате, оригинала е от преди 30 години в тефтера. Успех и по моя път.

      Изтриване
  2. :))Даа, понякога някой не може да повярва, че друг може да е видял пръв, това, което той едва сега вижда, здраве да е.
    Прекрасно изглежда този, не се съмнявам вкусен сладкиш, макар с тъжно заглавие...Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице