menu
неделя, 11 юни 2023 г.
Zu-zu погачице
Žu-žu погачице.
Наистина, че отнемат време, но си заслужават.👌Като цяло, 20 мин работа по тях
Продукти :
250 мл студена вода
2 ч.л. оцет
2 ч.л. сол
400 г брашно
Още :
200 г масло
1 яйце са намазване
Сусам
В студена вода добавете сол, оцет, брашно и замесете меко тетсо. Увийте в стреч фолио и оставете в хладилника 15 мин, да се отпусне. В това време сложете и бучката масло във в фризера за 15 мин.
Извадете тестото от хладилника и разточете на много тънка, правоъгълна кора. Настържете върху тестото охладеното масло, на едрото на рендето. Прихлупете от ляво на дясно и от дясно на ляво. Също така от вас на пред и обратно. Увийте отново във фолио и оставте 30 мин в хладилника или 15 мин във фризера. По същия начин разточете и сгънете още 2 пъти, като оставите в хладилника или фризера, с тази разлика, че само първия път добавяме масло. След последния път в хладилника, разточете кора дебела 1 см. Нарежете на квадратчета 2 на 2 см. Редете в тавата на фурната, с хартия за печене. Намажете с леко разбито яйце, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 220 градуса, до готовност.
От това многолистно тесто може да правите кроасани и всичко, което се прави от многолистно тесто.
Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"
Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 13/05/2018 - 0 Comments
- 20/12/2014 - 6 Comments
- 03/08/2015 - 5 Comments
Здравей Ваня, дали може да се остави тестото в хладилника, а на сутринта само да се опече?
ОтговорИзтриване