menu

неделя, 11 юни 2023 г.

Zu-zu погачице



Žu-žu погачице. 
Наистина, че отнемат време, но си заслужават.👌Като цяло, 20 мин работа по тях

Продукти :

250 мл студена вода
2 ч.л. оцет
2 ч.л. сол
400 г брашно

Още :

200 г масло
1 яйце са намазване 
Сусам

В студена вода добавете сол, оцет, брашно и замесете меко тетсо. Увийте в стреч фолио и оставете в хладилника 15 мин, да се отпусне. В това време сложете и бучката масло във в фризера за 15 мин.
Извадете тестото от хладилника и разточете на много тънка, правоъгълна кора. Настържете върху тестото охладеното масло, на едрото на рендето. Прихлупете от ляво на дясно и от дясно на ляво. Също така от вас на пред и обратно. Увийте отново във фолио и оставте 30 мин в хладилника или 15 мин във фризера. По същия начин разточете и сгънете още 2 пъти, като оставите в хладилника или фризера, с тази разлика, че само първия път добавяме масло. След последния път в хладилника, разточете кора дебела 1 см. Нарежете на квадратчета 2 на 2 см. Редете в тавата на фурната, с хартия за печене. Намажете с леко разбито яйце, поръсете със сусам и печете в загрята фурна на 220 градуса, до готовност.

От това многолистно тесто може да правите кроасани и всичко, което се прави от многолистно тесто.

Заповядайте и в кулинарната група "В моята кухня"

Mожете да се свържете с мен и на ел.адрес djordjevic.vanya@gmail.com




Vanya_Djordjevich_signature

1 коментар:

  1. Здравей Ваня, дали може да се остави тестото в хладилника, а на сутринта само да се опече?

    ОтговорИзтриване

Банички

  • Питка с риба тон13/05/2018 - 0 Comments
  • НАЙ-СОЧНИТЕ КАКАОВИ МЪФИНИ20/12/2014 - 6 Comments
  • САМУНИ03/08/2015 - 5 Comments