menu
!doctype>
неделя, 21 януари 2018 г.
" Сливенски " милинки
Продукти:
300 мл. прясно мляко
1 с.л. захар
21 гр. прясна мая или 1 пакетче суха
1 яйце
1/2 ч.л. сол
около 600 гр. брашно
Още:
50 гр. свинска мас
50 гр. масло
3 с.л. брашно
1 яйце
1 ч.л. сол / равна /
Пудра захар за поръсване:
В 100 мл. от топлото прясно мляко добавете захар, мая и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В останалото пресято брашно добавете сол, останалото прясно мляко, леко разбито яйце и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса.
Втасалото тесто разделете на парчета от по 40 гр., оформете топчета и ги редете в тава 26 см. Оставете 15 мин., покрити.
През това време, разбийте с миксер, меко масло, мека свинска мас, брашно и сол. Добавете яйце и отново разбийте. С получената смес намажете милинките, отгоре. Оставете ги покрити за още 15 мин. или, докато втасат. През това време загрейте фурната на 180 градуса и печете до златисто. Извадете ги от фурната, изчакайте 10 мин, и ги поръсете обилно с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Най- вкусните милинки ! Благодаря за точната рецепта !
ОтговорИзтриванеПоздрави от Америка !
Ще опитам непременно, благодаря!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,може ли да се замени маста с друга мазнина?
ОтговорИзтриване