menu
неделя, 24 август 2014 г.
СЛАДКА ПАМУК ПИТА
Продукти за тава 24 см:
670 гр брашно
80 гр мaсло
300 мл прясно мляко
2 яйца
120-140 гр захар
1 ч.л. сол
40 гр мая
Още:
жълтък за намазване
Приготвяне:
Разтворете маята в прясното мляко. Добавете 1 с.л. захар и 300 гр от брашното. Получената смес оставете за 1 час покрита с кухненска кърпа. Към втасалата смес добавете леко разбитите с вилица яйца, разтопеното масло, захарта и смесеното със солта брашно.
Замесете гладко, меко тесто. Оставете го в намазан съд с масло за още 30 мин.
Разточва се правоъгълна кора, която се нарязва на триъгълници. Навиват се кифлички и се редят по-края на тава, обложена с хартия. Една от кифлите слагаме в средата на тавата вертикално.
Оставете питката да втаса.
Намазва се с жълтък и се пече на 180 градуса.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 26/12/2015 - 4 Comments
- 11/09/2015 - 4 Comments
- 27/09/2017 - 4 Comments
Vanja, pogača ti je fantastična!!!
ОтговорИзтриванеHvala,Zoki!
ИзтриванеВанче , ти си просто едно чудо ! Шапка ти свалям !
ОтговорИзтриванеБлагодаря
ОтговорИзтриванеВаня, твойте рецепти са толкова достижими за всяка една домакиня и като продукти и като изпълнение.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Много ,много красива!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви,момичета!
ОтговорИзтриванеСлучайно попадам на твоя блог. Имаш прекрасни предложения!!!
ОтговорИзтриванеВ тази погача ми останаха очите! Майсторски направена!!!! Поздравления!:-))))
Благодаря Ви.
ИзтриванеЧудесна питка се получи. Благодаря ти Ваня за споделената рецепта. Както винаги рецептата е изключително прецизна. Аз получих похвали от гостите на събитието, за което приготвих питката. Само промених начина на оформяне, за да получа питка "Маргаритка". https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1694003440845968&set=ms.c.eJw1yLENADAIA7CPKgJJgP8f61DVo~_FlRJEx1HoOXmiJ3hz~%3BsFpIoy4Dhwop.bps.a.1520403871539260.1073741831.100007089844170&type=3&theater
ОтговорИзтриванеVanq,pitkata e 4udesna ! V koi nomer tava q pe4e6 ? Molq za otgovor...blgodarq !!!
ОтговорИзтриванеПекла съм я във форма за торта 26 см..Аз лично не съм пробвала в солен вариант.
ИзтриванеНаправих питката, на външен вид стана страхотна, но на вкус много се усеща маята. Сигурно ли е че това е количеството на маята, да не е станала грешка?
ОтговорИзтриванеЗдравейте !
ОтговорИзтриване40 гр мая не е ли много за това брашно ?
Рецептата е страхотна! Благодаря! Получи се супер! За първи път да направя сполучлива питка. Замесих тестото в хлебопекарната с 12гр. суха мая.
ОтговорИзтриване