menu
четвъртък, 20 ноември 2014 г.
ПОСТНИ КИФЛИ
ПРОДУКТИ:
520 ГР.БРАШНО
350 МЛ.ВОДА
80 МЛ.ОЛИО
1 Ч.Л.СОЛ
1 С.Л.ОЦЕТ
25 ГР.МАЯ
1 Ч.Л.ЗАХАР
ЗА НАМАЗВАНЕ:
10 ГР.ВОДА
1/2 Ч.Л.СОЛ
СУСАМ
ОЛИО
ПРИГОТВЯНЕ:
В ТОПЛАТА ВОДА РАЗТВОРЕТЕ МАЯТА И ЗАХАРТА.ОСТАВЕТЕ Я ДА ШУПНЕ.
В ПРЕСЯТОТО БРАШНО ДОБАВЕТЕ ОЛИОТО,ОЦЕТ,СОЛ И ШУПНАЛАТА МАЯ.ЗАМЕСЕТЕ МЕКО ТЕСТО И ГО ОСТАВЕТЕ НА ТОПЛО ДА ВТАСА.
ВТАСАЛОТО ТЕСТО РАЗДЕЛЕТЕ НА 10 ЧАСТИ ОТ ПО 90 ГР.ВСЯКА РАЗТОЧВАТЕ НА КРЪГ ИЛИ ЕЛИПСА,И НАВИВАТЕ НА РУЛО.РЕДЕТЕ ГИ В ТАВА НАМАЗАНА С ОЛИО.
ВСЯКА КИФЛА НАМАЗВАТЕ СЪС СМЕС ОТ ВОДА И СОЛ И ПОРЪСВАТЕ СЪС СУСАМ.ПЕЧЕТЕ НА 220 ГРАДУСА.КАТО СЕ ЗАЧЕРВЯТ ЛЕКО ГИ ИЗВАДЕТЕ И ГИ НАМАЖЕТЕ С ОЛИО.ВЪРНЕТЕ ГИ ВЪВ ФУРНАТА И ПЕЧЕТЕ ДО ГОТОВНОСТ.
НЕ СЕ ПОКРИВАТ ДОКАТО НЕ ИЗСТИНАТ.
ЗАПОВЯДАЙТЕ И В МОЯТА КУЛИНАРНА ГРУПА
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 07/08/2015 - 7 Comments
- 14/03/2019 - 0 Comments
- 10/03/2015 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар